Κάλεσμα αγώνα από την ΠΑΣΕΒΕ

Κάλεσμα σε όλους τους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις που διοργανώνει την 1η Μαρτίου η ΠΑΣΕΒΕ ενάντια στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης απηύθυναν από τη Λάρισα τα μέλη της ΠΑΣΕΒΕ στο νομό, ζητώντας από τους συναδέλφους τους να γυρίσουν την πλάτη στη διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ.

Επιπλέον τόνισαν ότι θα πρέπει να καταδικαστούν τα κόμματα ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ που μαζί με την τρόικα αποφάσισαν να καταδικάσουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε μόνιμη εξαθλίωση, τη νέα γενιά στην πιο βάρβαρη εκμετάλλευση και τους μικρούς επαγγελματίες – βιοτέχνες – έμπορους στη χρεοκοπία και την ανεργία.

Όπως υποστήριξαν οι «μισθοί» πείνας των 400 € για τους εργαζόμενους, η υπαγωγή ειδών λαϊκής κατανάλωσης στο 23%, η εξαγγελία και νέας φοροεπιδρομής, οι μειώσεις των συντάξεων, κυρίων και επικουρικών, οι περικοπές στην υγεία, το διώξιμο χιλιάδων δασκάλων από τα σχολεία δεν θα βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση, ούτε θα μειώσουν το «χρέος». Τα κέρδη των μονοπωλίων θα διατηρήσουν και θα μας γυρίσουν στη δεκαετία του ’50.

«Είναι ώρα ευθύνης για όλους. Τα σωματεία, οι ομοσπονδίες, οι επιτροπές αγώνα, κάθε συνάδελφος ξεχωριστά, πρέπει να ξεσηκωθούμε. Τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν.

Να πέσει τώρα η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Να μην εφαρμοστεί κανέναν μνημόνιο», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Τα μέλη της ΠΑΣΕΒΕ κάλεσαν σε γενικό ξεσηκωμό τους μικρομεσαίους στο πλάι της εργατικής τάξης και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος ώστε να απαιτήσουν με κλιμακούμενο απεργιακό αγώνα να φύγει η κυβέρνηση και η τρόικα, να γίνουν άμεσα εκλογές, να υπάρξει μονομερή διαγραφή του χρέους, αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναφερόμενοι στην κινητοποίηση της 1ης Μαρτίου επεσήμαναν ότι τα μέτρα του νέου μνημονίου για την ασφάλιση είναι συνέχεια των προηγούμενων αντιασφαλιστικων μέτρων που έχουν πάρει όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, ισχυριζόμενοι ότι τα μέτρα θα μας σώσουν από τη χρεοκοπία.

Την 1η Μαρτίου που είναι ημέρα πανελλαδικής κινητοποίησης με συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα οι μικρομεσαίοι διεκδικούν:

– Θεώρηση  των  βιβλιαρίων  υγείας  σε  όλους τους  επαγγελματίες,  βιοτέχνες, έμπορους, αυτοκινητιστές, ανεξάρτητα αν χρωστάνε στο ταμείο ή όχι. Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας όσο διαρκεί η κρίση. Μακροχρόνια ρύθμιση των χρεών χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα με αγνόηση των διατάξεων του μνημονίου.

– Να σταματήσει από τη διοίκηση του ΟΑΕΕ, κάθε δίωξη σε όσους χρωστάνε στο ταμείο.

– Πάγωμα των χρεών και των προσαυξήσεων των ασφαλισμένων προς το Ταμείο όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.

– Δραστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι προς το Ταμείο, χωρίς μείωση της σύνταξης. Όχι στη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.

– Χρηματοδότηση του Ταμείου κατά τα 2/3 από το κράτος και κατά το 1/3 από τον ασφαλισμένο.

– Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για τον κλάδο Υγείας. Απαιτούμε η υγεία  να  είναι  δημόσια  και  δωρεάν,  με την  κατάργηση  της επιχειρηματικής δράσης στο συγκεκριμένο τομέα. – Κατώτερη σύνταξη για όλους 1.150 €. Σύνταξη στα 60 για τους άντρες, στα 55 για τις γυναίκες.

Στη συνέντευξη Τύπου ήταν παρόντες οι κ.κ. Σπ. Δεμίρης, Αγ. Τριγάζης, Γ. Λιάνος, Μ. Κολοβός και Π. Καλαντζίδης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ