Πρωτοβουλία της Ομάδας Δράσης Πιερίας για απευθείας αγορά προϊόντων

Άμεση ανταπόκριση είχε η πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ) για απευθείας αγορά από παραγωγούς, πατατών στην τιμή των 2,5 ευρώ ανά δεκάκιλο. Τα μέλη της ομάδας ήρθαν σε επαφή με παραγωγούς από τη Δράμα και κατάφεραν να εξασφαλίσουν συμφωνία για αγορά πατατών Νευροκοπίου σε συσκευασίες των 10 κιλών, με την τιμή των 2,5 ευρώ.

Κάλεσαν στη συνέχεια τους ενδιαφερόμενους να επικοινωνήσουν μαζί τους για να προχωρήσουν σε παραγγελίες.

Η κίνηση αυτή όμως, είχε ως αποτέλεσμα να τους καλέσουν δεκάδες γεωργοί της Κρήτης, της Μυτιλήνης, της Αλεξάνδρειας, της Δράμας για να διαθέσουν και άλλα προϊόντα όπως, ρύζι, λάδι, όσπρια, αλεύρι και σιτάρι.

Επίσης αρκετοί ήταν εκείνοι που τηλεφώνησαν για να μάθουν λεπτομέρειες σχετικά με το πώς μπορούν να οργανώσουν την ίδια δράση στην πόλη τους.

“Ο κόσμος αντιλήφθηκε τη δύναμή του”, ανέφερε μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο εκπρόσωπος της ΕΟΔνΠ Ηλίας Τσολακίδης. “Μάλιστα ήδη στην Κατερίνη γνωστή αλυσίδα σουπερ μάρκετ έβγαλε σε προσφορά πατάτες Νευροκοπίου με 34 λεπτά το κιλό, πράγμα που δείχνει ότι υπάρχουν αντιδράσεις προς όφελος των καταναλωτών”.

Η ιστοσελίδα της ομάδας από σήμερα τα μεσάνυχτα θα έχει σε λειτουργία την εφαρμογή για τις παραγγελίες. “Μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για παραγγελίες 4 – 5 τόνων”, αναφέρει ο κ.Τσολακίδης.

Μόλις συμπληρωθεί μια ικανοποιητική ποσότητα παραγγελιών, οι ενδιαφερόμενοι θα συγκεντρωθούν σε κάποιο χώρο και θα συναντηθούν με τους παραγωγούς για να αγοράσουν τα προϊόντα τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ