Ρ. Καραλαριώτου: Οχι στο κλείσιμο του γραφείου ΕΟΤ στη Λάρισα

Επιστολή με την οποία εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στο κλείσιμο του  γραφείου του ΕΟΤ στη Λάρισα, απέστειλε προς τον αρμόδιο υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «μία  τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε τροχοπέδη στα όποια αναπτυξιακά σχέδια υπάρχουν και υλοποιούνται στον τομέα του τουρισμού», ενώ σε άλλο σημείο της επιστολής της η αντιπεριφερειάρχης επισημαίνει πως με το κλείσιμο του γραφείου  «απαξιώνονται οι τουριστικές υποδομές και κατ’ επέκταση ο τουρισμός στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, σε ένα από τους πλέον δυναμικούς, νέους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά περίοδο για τη χώρα μας».

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής της κ. Καραλαριώτου έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

με αφορμή σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Θεσσαλίας, στην οποία εκφράζεται η αντίθεση στην προοπτική συρρίκνωσης ή το κλείσιμο του γραφείου του ΕΟΤ στη Λάρισα, καθ’ ότι θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στις 400 και πλέον επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, επιτρέψτε μου να ταυτιστώ μαζί τους και να τονίσω την αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας του γραφείου.

Κύριε υπουργέ, από την στιγμή που ο τουρισμός μαζί με τον πρωτογενή τομέα αποτελούν τα μοναδικά στηρίγματα της χώρας μας για έξοδο από την κρίση, αναμφίβολα μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε τροχοπέδη στα όποια αναπτυξιακά σχέδια υπάρχουν και υλοποιούνται.

Πολλώ δε μάλλον μετά και το πλήγμα που θα υποστεί ο συγκεκριμένος κλάδος από την απόφαση για κατάργηση του Οργανισμού  Εργατικής Εστίας και συνεπώς και των προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού, απόφαση με την οποία είμαστε κάθετα αντίθετοι.

Αναφορικά με την εξυπηρέτηση των τουριστικών επιχειρήσεων από το τοπικό γραφείο του Ε.Ο.Τ. αυτή είναι υποδειγματική και αποτελεσματική, επιτυγχάνοντας τη διεκπεραίωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών σε εύλογο χρόνο, συμβάλλοντας έτσι στην απρόσκοπτη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων του νομού.

Αντιθέτως, η φημολογούμενη εξυπηρέτηση τους από το αντίστοιχο γραφείο του Βόλου θα προκαλέσει  πολλά προβλήματα, ενώ η φημολογούμενη κατάργηση του Ε.Ο.Τ. στην Λάρισα δεν θα απλοποιήσει την γραφειοκρατία, αλλά θα την εντείνει.

Εν τέλει, η κατάργηση του γραφείου του ΕΟΤ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις πρόσφατες εξαγγελίες σας για την «Ριζική αναβάθμιση των φορέων προβολής της χώρας ως τουριστικού προορισμού».

Με την κατάργηση του αποκεντρωμένου γραφείου του ΕΟΤ δεν αναπτύσσονται οι περιφερειακές στρατηγικές τουρισμού, ούτε αναδεικνύονται οι τοπικές ιδιαιτερότητες και δράσεις, και ταυτόχρονα  απαξιώνονται οι τουριστικές υποδομές και κατ’ επέκταση ο τουρισμός στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, σε ένα από τους πλέον δυναμικούς, νέους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά περίοδο για τη χώρα μας.

Παρακαλώ όπως διευκρινίσετε άμεσα τα σχέδια σας για το μέλλον του γραφείου του ΕΟΤ.

Βρισκόμαστε  στη διάθεση σας για την παροχή περαιτέρω διευκρινίσεων και πληροφοριών και ευελπιστώ στη συνεργασία μας προς όφελος της ανάπτυξης του τουρισμού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ