Ενα απέραντο καρναβάλι όλος ο νομός Λάρισας

Κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη του νομού Λάρισας από σήμερα μέχρι την Καθαρά Δευτέρα. Φυσικά τα σκήπτρα κρατούν ο Τύρναβος με την αυριανή παρέλαση και το μπουρανί και η Ελασσόνα με το ιπτάμενο καρναβάλι το απόγευμα της Κυριακής. Ειδικότερα:

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

ΣΗΜΕΡΑ

ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ (11 π.μ.)

10ος  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ  ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ – ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ

Διαγωνισμός ζωγραφικής – χαρταετού με συμμετοχή των μαθητών των Δημοτικών σχολείων της πόλης, τα εικαστικά τμήματα των Λεσχών Πολιτισμού Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ. και το Ελεύθερο Εργαστήρι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα. Θα βραβευτούν οι 3 καλύτερες δημιουργίες ενώ θα τιμηθούν με τίτλο συμμετοχής και γλυκά – δώρα για όλα τα παιδιά.

ΑΥΡΙΟ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΑΛΑΝΗΣ (11 π.μ.)

«Πριγκίπισσα Βατραχίνα»

Ο Δημοτικός Kουκλοθίασος  Τιριτόμπα «Κώστας Χατζηανδρέου – Σοφία Φουτζοπούλου» παρουσιάζει μια γοητευτική ιστορία που έχουν γράψει οι αδελφοί Γκριμ. Μια μάγισσα ζηλεύει την ομορφιά της ψυχής της Τριανταφυλλένιας, τη μεταμορφώνει σε βατραχίνα και ξεκινά μια μεγάλη περιπέτεια, που μαζί με τη βοήθεια του φύλακα του δάσους, Χάρη, προσπαθούν να λύσουν τα μάγια. Άραγε ο πρίγκιπας Πάρις θα μπορέσει να δείξει σεβασμό σε μια πράσινη βατραχίνα; Μια ιστορία, όπου αμέτρητες εκπλήξεις συναντούν το χιούμορ, τη συγκίνηση, τη μελωδία και το συναίσθημα, ενώ παράλληλα φέρνει το μήνυμα της αγάπης και σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε διαχρονικές αξίες, όπως η φιλία και ο σεβασμός σε όλα τα πλάσματα και το περιβάλλον.

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Τα εικαστικά εργαστήρια των Λεσχών Πολιτισμού Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ. και οι δάσκαλοι των τμημάτων  καλούν όλα τα παιδιά να συμμετάσχουν στο αποκριάτικο εικαστικό εργαστήρι και να  κατασκευάσουν μάσκα – καπέλο πειρατή και πριγκίπισσας.

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ – ΜΟΥΣΙΚΗ

Καθηγητές και μαθητές από τα τμήματα μουσικής  των Λεσχών Πολιτισμού Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ. θα παρουσιάσουν ένα  μουσικό πρόγραμμα για τους μικρούς και μεγάλους φίλους.

ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΧΟΡΟΥ

Το πρόγραμμα Latin και Hip – hop από τις Λέσχες Πολιτισμού Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ. καλεί μικρούς και μεγάλους  να χορέψουν στους ρυθμούς της αποκριάς.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΧΟΡΟΙ

Παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της αποκριάς θα παρουσιάσουν τα χορευτικά συγκροτήματα των Λεσχών Πολιτισμού Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 27/2 (10.30 π.μ. – 12 μ.)

Διαγωνισμός ψηλότερου πετάγματος χαρταετού , δίπλα στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης. Θα βραβευτεί το ψηλότερο πέταγμα.

12 μ.: Βράβευση του ψηλότερου πετάγματος.

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Τα εικαστικά εργαστήρια των Λεσχών Πολιτισμού Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ. και οι δάσκαλοι των τμημάτων  καλούν όλα τα παιδιά να συμμετάσχουν στο αποκριάτικο εικαστικό εργαστήρι face painting με τίτλο «Όταν το πρόσωπο μεταμορφώνεται».

ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΧΟΡΟΥ

Το πρόγραμμα Latin και Hip – hop από τις Λέσχες Πολιτισμού Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ. καλεί μικρούς και μεγάλους  να χορέψουν στους ρυθμούς της αποκριάς.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΧΟΡΟΙ

Παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της αποκριάς θα παρουσιάσουν τα χορευτικά συγκροτήματα των Λεσχών Πολιτισμού Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ.

Θ’ ακολουθήσει αποκριάτικο γλέντι με ζωντανό λαϊκό και παραδοσιακό πρόγραμμα από την ορχήστρα του Δημήτρη Μιχαλέ.

Με παραδοσιακή φασολάδα, κρασί και νηστίσιμα για όλους στον ειδικά  διαμορφωμένο  χώρο για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις της Σκεπαστής Αγοράς της Νεάπολης.

ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

ΣΗΜΕΡΑ

– Cafe Bar Groupie: Masque Party. Είμαστε όλοι υποχρεωτικά ντυμένοι!

– Βραδιά καρναβαλιού στο Δημοτικό Αναψυκτήριο Δένδρων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δένδρων «Η Άργισσα», στις 8 μ.μ.

– Λαϊκή ορχήστρα με τους Φίλιππα Λιάνο, Στέλιο Καλόγηρο και Γιώργο Λάμπρου στο «Mille Gusti»

– Cafe-bar «Cucci‏». Ακολουθήστε τις επιλογές του dj μας σε μια βουτιά στην πιο γοητευτική δεκαετία της μόδας και της μουσικής, τα 80’s! Ένα χορευτικό πάρτι που ξεκινάει για να μας κρατήσει σε ρυθμό όλο το τριήμερο.

– Γυναίκες εν δράση… Στο «Hangover» και οι γυναίκες μπορούν να ζήσουν το δικό τους Bachelor Party με τον «surprise» χορευτή μας! Άντε, και για τους άνδρες θα είναι μαζί μας η Νινέτα, η Κέλλυ, η Ελεονόρα! Και όποιος αντέξει!

Cafe-Bar «Scandal» (Αργυροπούλι): Σοκολατοπόλεμος: Για άλλη μια φορά ο καθιερωμένος σοκολατοπόλεμος με άφθονες σοκολάτες για όλους!!

ΑΥΡΙΟ

Η μεγάλη παρέλαση!

Λαϊκή ορχήστρα με τους Φίλιππα Λιάνο, Στέλιο Καλόγηρο και Γιώργο Λάμπρου στο «Mille Gusti»

Μετά τη μεγάλη παρέλαση το Party Masque στο cafe «Αυλαία» συνεχίζεται. Ελάτε να χορέψουμε με τον DJ Τόλη!

Αποκριάτικη βραδιά στο Cafe-bar «Cucci‏» με την μεγάλη παρέα των ξωτικών. Βγαλμένα από τα πιο μαγικά και παιχνιδιάρικα παραμύθια, πότε σκανταλιάρικα και πότε ερωτικά, τα ξωτικά σας καλούν να ξεφαντώσετε μαζί τους σε μια ατέλειωτη γιορτή κεφιού.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

– Το παραδοσιακό έθιμο του «Μπουρανί» αναβιώνει στον Προφήτη Ηλία, με αυθεντικό τρόπο από παλιούς και νέους Μπουρανίτες, στις 11 μ.μ. Συνδυάστε το πέταγμα του χαρταετού με μια γεύση από τα δρώμενα της ημέρας. Ο δήμος Τυρνάβου προσφέρει σε όλους τους επισκέπτες παραδοσιακή φασολάδα, λαγάνες, χαλβά και ελιές.

– Αναβίωση τυρναβίτικων εθίμων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο στην κεντρική πλατεία.

– Καθαρή Δευτέρα στην πόλη του Αμπελώνα και στις τοπικές κοινότητες Αργυροπουλίου, Δαμασίου, Δένδρων, Πλατανουλίων, Δελερίων και Ροδιάς.

– Cafe Bar Groupie: D.J. Meeting: D.J. Dim Chord και D.J. Αλέκα Μεταξά.

– Τσίπουρο – party στο cafe «Αυλαία» με φοβερούς μεζέδες και τους ρυθμούς του DJ Τόλη.

– Cafe-bar «Cucci‏»: Η κορυφαία μέρα κάθε αποκριάτικου γλεντιού, δεν μπορεί παρά να είναι μια πρόσκληση για ξέφρενη διασκέδαση μέχρι τελικής πτώσης, με μουσική, χορό, άφθονο τσίπουρο και την πάντα ερωτική ατμόσφαιρα του τυρναβίτικου καρναβαλιού!

ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

…Στο 12ο ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Η  Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελασσόνας και οι αεραθλητές Ελασσόνας διοργανώνουν και φέτος για 12η συνεχόμενη χρονιά το ιπτάμενο καρναβάλι.

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα με διαφορετικές και γεμάτες φαντασία παρουσίες, με αεραθλητές απ’ όλη την Ελλάδα που θα πετάξουν στον ουρανό της Ελασσόνας με αλεξίπτωτα πλαγιάς έχοντας αποκριάτικα κουστούμια! Πρόκειται για ένα μοναδικό αλλά και πρωτότυπο happening που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση – διαγωνισμός paramotor, δηλαδή αλεξιπτώτου με μηχανή, που θα δώσουν ένα διαφορετικό χρώμα στην εκδήλωση πραγματοποιώντας πτήσεις μεγαλύτερης διάρκειας που θα φθάνουν ως την πόλη της Ελασσόνας.

Οι αεραθλητές βάζουν τη φαντασία, το κέφι, τη ζωντάνια, τα πολύχρωμα αλεξίπτωτα και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελασσόνας την οργάνωση και τα δώρα που θα επιβραβεύσουν αυτή την προσπάθεια των αεραθλητών.

Θα ήταν κρίμα να μην παρακολουθήσετε από κοντά αυτή την μοναδική εκδήλωση, στην οποία θα υπάρχουν  και άλλες εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους.

Χώρος απογείωσης είναι η κορυφή μετά το Δ.Δ. Δρυμού και χώρος προσγείωσης ο χώρος που βρίσκεται, στο 4ο χλμ. Ελασσόνας – Δεσκάτης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΑΥΡΙΟ

9.30 π.μ.: Συγκέντρωση  στο χώρο προσγείωσης, στο 4ο χλμ. Ελασσόνας – Δεσκάτης, δηλώσεις συμμετοχής και ενημέρωση των διαγωνιζόμενων.

12 μ.: Έναρξη πτήσεων

2 μ.μ.: Λήξη πτήσεων ιπτάμενων καρναβαλιών

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ  2012»

Για μία ακόμη χρονιά δεν θα λείψει και ο διαγωνισμός για το ιπτάμενο καρναβάλι που θα κερδίσει τις εντυπώσεις των θεατών και της επιτροπής του δήμου Ελασσόνας. Ετοιμάστε τις πολύχρωμες στολές σας, βαφτείτε με χρώματα και ελάτε να διαγωνιστείτε. Τα δώρα θα επιβραβεύσουν την προσπάθειά και την φαντασία των αεραθλητών. Μετά τη λήξη της εκδήλωσης θα παραχωρηθεί γεύμα προς όλους τους συμμετέχοντες και θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα.

Και φυσικά όπως όλοι πολύ καλά γνωρίζετε, όλα τα παραπάνω είναι σε άμεση  συνάρτηση με τις καιρικές συνθήκες. Ο διαγωνισμός θα είναι σε ισχύ μόνο αν πετάξουν πάνω από 15 αθλητές στο ατομικό και πάνω από 5 paramotor.

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις με στόχο τη διατήρηση της παράδοσης και την αναβίωση τοπικών εθίμων, μέσα από τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν μικροί και μεγάλοι, προγραμμάτισε ο δήμος Κιλελέρ για το τριήμερο της Αποκριάς. Από σήμερα έως και την Καθαρή Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου ο δήμος σε συνεργασία με το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, τα Τοπικά Συμβούλια, τους κατά τόπους Πολιτιστικούς Συλλόγους και φορείς διοργανώνουν μία πλειάδα εκδηλώσεων για την ψυχαγωγία των δημοτών αλλά και των επισκεπτών.

Σε 27 χωριά του δήμου Κιλελέρ θα πραγματοποιηθούν φέτος αποκριάτικες εκδηλώσεις και θα αναβιώσουν έθιμα με μακρά παράδοση και ιστορία, όπως το άναμμα της φωτιάς, το παραδοσιακό γαϊτανάκι, το πέταγμα του χαρταετού κ.α. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευθούν εκλεκτά εδέσματα και σαρακοστιανά συνοδεία καλού κρασιού ενώ ο χορός και το κέφι αναμένεται να ανάψουν από νωρίς. Οι τοπικές κοινότητες του δήμου Κιλελέρ, που θα φιλοξενήσουν εκδηλώσεις κατά το τριήμερο της Αποκριάς, είναι οι εξής:

Δ.Ε. ΑΡΜΕΝΙΟΥ: Αρμένιο, Αχίλλειο, Μ. Μοναστήρι.

Δ.Ε. ΚΡΑΝΝΩΝΑ: Αγ. Ανάργυροι, Αγ. Γεώργιος, Βούναινα, Μαυροβούνι, Ψυχικό.

Δ.Ε. ΚΙΛΕΛΕΡ: Αγναντερή, Καλαμάκι, Κιλελέρ – Κοκκίνες, Ν. Περιβόλι.

Δ.Ε. ΝΙΚΑΙΑΣ: Δίλοφο, Ζάππειο, Καλό Νερό (Εξοχικό), Μύρα, Ν. Καρυές, Ν. Λεύκη, Σοφό.

Δ.Ε. ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ: Γαλήνη, Γλαύκη, Ελευθέριο, Μελισσοχώρι, Ομορφοχώρι, Πλατύκαμπος, Χάλκη.

ΣΤΗ ΡΑΨΑΝΗ

Η δημοτική βιβλιοθήκη Ραψάνης θα παραμένει ανοιχτή για το κοινό όλο το τριήμερο στο ωράριο λειτουργίας της, προσκαλώντας τους μικρούς της φίλους να κατασκευάσουν τις αποκριάτικες μάσκες τους, να ζωγραφίσουν αποκριάτικες φιγούρες και να ανακαλύψουν τα έθιμα της αποκριάς. Παράλληλα η τοπική κοινότητα Ραψάνης σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς διοργανώνει τις παραδοσιακές τις αποκριάτικες εκδηλώσεις αύριο το βράδυ με το κάψιμο του καρνάβαλου, παραδοσιακά Σουρούκια (φωτιές)  στην πλατεία της Ραψάνης. Και την Καθαρά Δευτέρα  με την παραδοσιακή φασολάδα & κρασί Ραψάνης για  όλους στην πλατεία της Ραψάνης, γλέντι και χορό.

ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ

Τις καθιερωμένες διήμερες αποκριάτικες καρναβαλικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιήσει και φέτος στην Ανατολή ο Σύλλογος Ανατολιτών «Ιωάννης ο Πρόδρομος» αύριο, Κυριακή των Απόκρεω και της Καθαράς Δευτέρας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών θα αναβιώσουν παλιά παραδοσιακά αποκριάτικα τοπικά έθιμα, το άναμμα της μεγάλης φωτιάς με «τζιανάπινα», που θα γίνει στο κέντρο του χωριού, στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων δίπλα στην πλατεία, όπου θα προσφερθούν στους επισκέπτες από το σύλλογο ψημένα λουκάνικα, τυριά και άφθονο κρασί.

Την Καθαρά Δευτέρα ο Σύλλογος Ανατολιτών, στον προαύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου θα προσφέρει στους επισκέπτες φασολάδα, μπουρανί, σαρακοστιανά εδέσματα, λαγάνες και άφθονο κρασί.

ΣΤΟ ΣΥΚΟΥΡΙΟ

Ο δήμος Τεμπών διοργανώνει αποκριάτικες εκδηλώσεις στη δημοτική κοινότητα Συκουρίου. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

– Σήμερα στις 6 μ.μ. πάρτι μασκέ των μικρών φίλων με συμμετοχή κλόουν και βράβευση της καλύτερης ενδυμασίας στην αίθουσα της Προσκοπικής Εστίας.

– Αύριο στην πλατεία Θέμιδας (Παζάρι) στις 8.30 μ.μ.: άναμμα μπουμπούνας, γαϊτανάκι, μουσική, χορός με άφθονο κρασί και εδέσματα.

– Την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου στην πλατεία Ρ. Φεραίου (Μπάρος): φασολάδα, μπουρανί, κρασί, τσίπουρο, μουσική και γλέντι με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων. (Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην ταβέρνα του κ. Ιωάννη Κ. Μακρή) Ρέφας.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο Κυνηγετικός Σύλλογος περ. Συκουρίου, το 1ο Σύστημα Προσκόπων Συκουρίου, ο ΜΕΣ περ. Συκουρίου και ο Σύλλογος Γυναικών Δ.Ε. Νέσσωνος.

ΣΤΗ ΔΟΛΙΧΗ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολίχης «Η Τριπολίτιδα» και ο Σύλλογος Γυναικών Δολίχης «Φίλα Ευβιότου» διοργανώνουν αποκριάτικες εκδηλώσεις. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΣΗΜΕΡΑ (8.30 μ.μ.)

Κάψιμο καθιερωμένου φανού (Νταμπρές) με χορούς και αποκριάτικα τραγούδια. Τραχανάς και γίδα βραστή από το Σύλλογο Γυναικών και κρασί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο στην κεντρική πλατεία Δολίχης.

ΑΥΡΙΟ (6 μ.μ.)

Αποκριάτικο παιδικό πάρτι. Ξεφάντωμα με κλόουν και ξυλοπόδαρους. Χυμοί, αναψυκτικά, πίτες και γλυκά για τα παιδιά στην αίθουσα «Τάκης Τσιόγκας» του Πολιτιστικού Κέντρου Δολίχης.

9:30 μ.μ. Χοροεσπερίδα από τον Σύλλογο Γυναικών στην ταβέρνα Κώστα Λιόλιου στη Δολίχη. Στο τραγούδι ο Αγριόδημος και στο κλαρίνο ο Μαρογιάννης.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ (11 π.μ.)

Εκδήλωση στην κεντρική πλατεία Δολίχης, με φασολάδα, χαλβά, κρασί, τουρσί, ελιές κλπ.

ΣΤΟ ΠΟΥΡΝΑΡΙ

Ο Εξωραϊστικός και ο Αθλητικός Σύλλογος Πουρναρίου υπό την  αιγίδα  του  ΔΟΠΑΠΕΠΤ διοργανώνει τις εξής εκδηλώσεις:

ΑΥΡΙΟ

Γαϊτανάκι – μπουμπούνα – λαϊκό γλέντι  με δημοτική  ορχήστρα  η συνέχεια στην ταβέρνα του Πίβουλα με ελεύθερη  είσοδο

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ  27/2

Μπουρανί – σεριάνισμα    της αρκούδας – γάμος και λαϊκό  γλέντι με δημοτική ορχήστρα στην πλατεία.

ΣΤΗΝ ΕΛΑΤΕΙΑ

Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ελάτειας διοργανώνει τις εξής εκδηλώσεις:

ΑΥΡΙΟ

Το βράδυ στο χώρο του συνεταιρισμού θα γίνει το άναμμα του καρνάβαλου με τη βοήθεια των νέων παιδιών της Ελάτειας, στην εκδήλωση θα προσφερθούν  δωρεάν κρασί και  ψημένα λουκάνικα μια πρόσφορα του συλλόγου.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 27/2

Στις 11 π.μ. η καθιερωμένη παραδοσιακή φασολάδα με άφθονο κρασί και με μουσικό λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα του Θανάση Σιάφα στην αίθουσα του συνεταιρισμού Ελάτειας.

ΣΤΟ ΑΡΜΕΝΙΟ

Από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αρμενίου «Ανθιμος Γαζής» ανακοινώθηκε ότι με αφορμή τις Αποκριές ο σύλλογος αναβιώνει τα έθιμα των ημερών σ’ ένα διήμερο εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία του Αρμενίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

ΑΥΡΙΟ

– Καρνάβαλος

– Παρέλαση καρναβαλιστών

– Καμήλα

– Φωτιά – κάψιμο καρνάβαλου

– Γαϊτανάκι

– Γλέντι στην πλατεία του χωριού (φαγητό, κρασί και χορός)

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 27/2

– Παραδοσιακοί χοροί (από το χορευτικό συγκρότημα του Μ.Ε.Σ. Αρμενίου «Ανθιμος Γαζής»)

– Φασολάδα με λαγάνα και χαλβά στην πλατεία του χωριού

– Γλέντι στην πλατεία του χωριού.

ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μακρυχωρίου διοργανώνει την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου εκδηλώσεις στην πλατεία Μακρυχωρίου οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 10 π.μ. με την καθιερωμένη φασολάδα, λαγάνα και άλλα σαρακοστιανά εδέσματα!

Επίσης θα υπάρχει και ορχήστρα με ζωντανή παραδοσιακή μουσική.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ