Θέσεις κοινωφελούς εργασίας στο δίκτυο «Περραιβία»

Το  δίκτυο «Περραιβία» συμμετέχει στην υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του υπουργείου Εργασίας και σε λίγες μέρες θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, προκειμένου να προσληφθούν 40 άτομα για 5 μήνες με διαδικασίες ΑΣΕΠ σε διάφορες ειδικότητες.

Το δίκτυο, καλεί σε έκτακτη συνάντηση εργασίας  όλους τους συλλόγους – μέλη του, αλλά και φορείς που δεν είναι ακόμα μέλη του, το Σάββατο 3 Μαρτίου, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ελασσόνας.

Το δίκτυο έχει ήδη υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το δήμο Ελασσόνας, ο οποίος θα παρέχει την υλικοτεχνική υποδομή και τις απαραίτητες ευκολίες για την υλοποίηση των δράσεων.

Το δίκτυο «Περραιβία» θα παρουσιάσει  τις 4 δράσεις του προγράμματος, που θα υλοποιήσει  και καλεί τα μέλη του να εξετάσουν ποιες ανάγκες τους μπορούν να ικανοποιηθούν μέσα από το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.

Ειδικότερα οι δράσεις είναι οι εξής:

ΔΡΑΣΗ 1

Ψηφιοποίηση πολιτιστικού αποθέματος αρχειακού υλικού σωματείων της περιοχής (εφημερίδων, περιοδικών, φωτογραφιών κ.α.)

Θα απασχοληθούν: 2 ιστορικοί / αρχαιολόγοι που θα επιλέξουν το υλικό που θα ψηφιοποιηθεί, μετά από συζήτηση με τους συλλόγους, 2 τεχνικοί πληροφορικής που θα ψηφιοποιήσουν το υλικό, 2 βιβλιοθηκονόμοι που θα ταξινομήσουν σε ενότητες ή τμήματα το υλικό της ψηφιοποίησης και 2 χειριστές Η/Υ που θα καταχωρήσουν τα δεδομένα σε ηλεκτρονικές βάσεις.

ΔΡΑΣΗ 2

Ηλεκτρονική καταγραφή για ανάδειξη των μνημείων – Δημιουργία ιστοσελίδας

Θα απασχοληθούν: 2 αρχαιολόγοι ή ιστορικοί, οι οποίοι θα επιλέξουν τα μνημεία που θα καταγραφούν, μετά από πρόταση των συλλόγων, 2 τεχνολόγοι τοπογράφοι που θα συλλέγουν γεωπληροφοριακά στοιχεία, 2 χειριστές Η/Υ που θα καταχωρούν τα δεδομένα σε ηλεκτρονικές βάσεις, 1 φωτογράφος που θα φωτογραφίσει τα μνημεία, τους χώρους, τους τόπους και άλλα χρήσιμα αντικείμενα και 1 σχεδιαστής ιστοσελίδας θα παρουσιάσει τα μνημεία σε ειδική ιστοσελίδα.

ΔΡΑΣΗ 3

Νέοι – παράδοση & τέχνες

Θα απασχοληθούν: 3 γυμναστές για εκμάθηση παραδοσιακών χορών και 1 γυμναστής που θα αναλάβει τη δημιουργική απασχόληση παιδιών στον ελεύθερο χρόνο τους με αθλοπαιδιές, 3 καθηγητές καλλιτεχνικών οι οποίοι θα παραδώσουν μαθήματα ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας και 3 καθηγητές μουσικής / θεάτρου, που θα παρουσιάζουν μουσικό ή θεατρικό παιχνίδι κ.λπ.

ΔΡΑΣΗ 4

Ανάδειξη φυσικών μνημείων – διαμόρφωση χώρων – καλλιέργεια ντόπιων σπόρων – Ενίσχυση εθελοντισμού

Θα απασχοληθούν: 2 δασολόγοι που θα αναλάβουν την επιλογή των τόπων και των χώρων που θα διαμορφωθούν/συντηρηθούν/αναδειχθούν μετά από συζήτηση με τους συλλόγους, 2 δασοπόνοι / μηχανικοί περιβάλλοντος που θα σχεδιάζουν τις παρεμβάσεις και θα δίνουν οδηγίες στους τεχνίτες για τις συντηρήσεις, φυτεύσεις, καθαρισμούς, κατασκευές και τη χωροθέτησή τους και 10 τεχνίτες που θα συντηρήσουν, διαμορφώσουν και θα αναδείξουν τις περιοχές ενδιαφέροντος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ