Οχι σε συγχνεύσεις σχολείων στο δήμο Λαρισαίων

Την αντίθεσή τους στην πρόταση της διεύθυνσης Α/βαθμιας Εκπαίδευσης που προέβλεπε τη συγχώνευση του δημοτικού σχολείου Ραχούλας και του δημοτικού σχολείου Μάνδρας με το δημοτικό Κοιλάδας και του δημοτικού σχολείου Ελευθερών με το 18ο δημοτικό σχολείο Λάρισας, αλλά και του νηπιαγωγείου Κουλουρίου με το 22ο νηπιαγωγείο Λάρισας εξέφρασαν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας επισημαίνοντας ότι στις περιοχές που λειτουργούν τα προς συγχώνευση σχολεία παρατηρείται μία δυναμική που μπορεί να εξασφαλίσει τη συνέχιση της λειτουργίας των σχολείων.

Παράλληλα το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση της διεύθυνσης Α/βάθμιας Εκπαίδευσης που προβλέπει την ίδρυση 12θέσιου 45ου δημοτικού στη Λάρισα και 2ου 6θέσιου δημοτικού στην Τερψιθέα αλλά και την προαγωγή του 4θέσιου δημοτικού σχολείου Κοιλάδας σε 6θέσιο.

Αναφορικά με τα σχολεία Β/βάθμιας Εκπαίδευσης με δεδομένο ότι δεν υπήρξε κάποια πρόταση για μεταβολή τους από την αρμόδια διεύθυνση το δημοτικό συμβούλιο δεν πήρε κάποια απόφαση εκτός από την προώθηση του αιτήματος για ίδρυση 7ου Λυκείου στη συνοικία Αγίου Γεωργίου. Με αφορμή τη συζήτηση για το σχολικό χάρτη στο δήμο Λάρισας τη νέα σχολική χρονιά, ο δήμαρχος κ. Κ. Τζανακούλης επανέφερε το αίτημα της δημοτικής αρχής για την ανακατανομή του μαθητικού δυναμικού σε όλα τα σχολεία της Λάρισας. Μάλιστα επεσήμανε ότι σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν γίνει από τις αρμόδιες διευθύνσεις εκπαίδευσης θα επιχειρήσει να το κάνει ο δήμος.

ΓΙΑ ΟΕΚ ΚΑΙ ΟΕΕ

Εν τω μεταξύ το δημοτικό συμβούλιο μετά από σχετικό αίτημα των εργαζομένων στον ΟΕΚ και στον ΟΕΕ υιοθέτησε ομόφωνα ψήφισμα που ζητά να παραμείνουν σε λειτουργία οι δύο οργανισμοί. Στο ψήφισμα μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

«Το δημοτικό συμβούλιο εκφράζει την αντίθεσή του στο επαπειλούμενο κλείσιμο του ΟΕΚ και του ΟΕΕ και ζητά από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους θεσμικούς και πολιτικούς παράγοντες να ενεργήσουν για την άμεση ανάκληση της σχετικής διάταξης που προβλέπεται στο πρόσφατα ψηφισθέν μνημόνιο που προβλέπει την κατάργησή τους, προκειμένου οι οργανισμοί αυτοί να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους επ’ ωφελεία όλων των εργαζομένων της χώρας.

Εκφράζει την αλληλεγγύη του και συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων στους δύο οργανισμούς για τη ματαίωση αυτής της αντιλαϊκής απόφασης».

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ

Εξάλλου το δημοτικό συμβούλιο κατά πλειοψηφία ενέκρινε την παραχώρηση έκτασης 30 στρεμμάτων που βρίσκονται εντός του ΧΥΤΑ Λάρισας, στη ΔΕΥΑ Λάρισας για 25 χρόνια με σκοπό να αναπτύξει φωτοβολταϊκά συστήματα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η έκταση αυτή που ανήκει στο δήμο Λάρισας θα παραχωρηθεί δωρεάν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ