Εκδήλωση για τον Κ. Οικονόμου στην Τσαριτσάνη

O Δήμος Ελασσόνας διοργανώνει εκδήλωση μνήμης για τον μεγάλο διδάσκαλο   του γένους Κωνσταντίνου Οικονόμου του «εξ Οικονόμων» την Κυριακή της Ορθοδοξίας 4 Μαρτίου 2012 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τσαριτσάνη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

7:30  π.μ.  Όρθρος- Θεία λειτουργία

10:15 π.μ.  Πέρας προσέλευσης επισήμων

10:30 π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσώνος κ.κ. Βασιλείου.

Ομιλία για την προσωπικότητα του Κωνσταντίνου Οικονόμου του «εξ Οικονόμων» από τη κα.  Ευαγγελία Ράπτου Καθηγήτρια Ελληνικής Φιλολογίας.

11:45 π.μ. Δεξίωση για το κοινό στην «Οικονόμειο Σχολή».

12:15 μ.μ. Παραδοσιακοί χοροί στην πλατεία από τον Σύλλογο Γυναικών Τσαριτσάνης.

Εν τω μεταξύ η Εκκλησιαστική Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Καρβούνη θα ψάλλει τη Κυριακή της Ορθοδοξίας 4 Μαρτίου 2012, στη Τσαριτσάνη. Με μεγάλη χαρά ο Σύλλογος ανταποκρίθηκε στη τιμητική πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Διαμερίσματος Τσαριτσάνης του Δήμου Ελασσόνας  να έρθει στη Τσαριτσάνη , που είναι μια ιστορική κοινότητα στο πέρασμα του χρόνου, η οποία έχει αναδείξει ιστορικές προσωπικότητες και αναρίθμητες σημαντικές ιστορίες για το τόπο. Η χορωδία θα ψάλλει στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου,  στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  και στο μνημόσυνο για τον Μεγάλο Διδάσκαλο του Γένους Κωνσταντίνο Οικονόμο του εξ Οικονόμων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσόνος κ. Βασιλείου. Είναι μεγάλη τιμή για το Σύλλογο να ψάλλει αυτή την ημέρα στη Τσαριτσάνη, που τιμάται ο Μεγάλος Διδάσκαλος του Γένους Κωνσταντίνος Οικονόμος ο εξ Οικονόμων, που γεννήθηκε στη Τσαριτσάνη, που είναι μεγάλη Εκκλησιαστική φυσιογνωμία του 19ου αιώνα στο χώρο της Ρωμιοσύνης, μια προσωπικότητα της νεότερης ιστορίας που έδωσε πολλά στο έθνος και τη πίστη μας σε πολύ δύσκολες και κρίσιμες εποχές για το μέλλον της Ρωμιοσύνης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ