Καμία αλλαγή στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΤ για το 2011

Διαψεύστηκαν τελικά όλοι όσοι περίμεναν ότι η δημοτική αρχή του Τυρνάβου θα προχωρούσε σε κάποιες αλλαγές στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΤ για το 2011, στον Αμπελώνα και το Βρυότοπο, όπως άλωστε είχε αφήσει να εννοηθεί ο δήμαρχος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, όταν ανακοίνωσε την αφαίρεση του τέλους 80% από τα τιμολόγια που θα εκδοθούν το 2012 για τους καταναλωτές του Αμπελώνα και του Βρυοτόπου και αυτό μέχρι να ξεκινήσει το έργο της αποχέτευσης στη συγκεκριμένη περιοχή.

Το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δ.σ. της ΔΕΥΑΤ ο δήμαρχος και πρόεδρος της επιχείρησης Ν. Μαλάκος ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να αλλάξει τίποτε στα τιμολόγια του 2011, προφασιζόμενος πρόβλημα με το ΦΠΑ που έχει ήδη πληρωθεί. Τη δικαιολογία που προέβαλε ο δήμαρχος αμφισβήτησε στέλεχος της επιχείρησης που άφησε να εννοηθεί ότι αν υπήρχε βούληση από την πλευρά της διοίκησης θα μπορούσε να ξεπεραστεί το πρόβλημα με το ΦΠΑ.

Την αντίθεσή του στην πρόταση του δημάρχου εξέφρασε το μέλος του δ.σ. Αστ. Χατζηκράχτης που κάλεσε το δήμαρχο να αναλογιστεί τις ευθύνες του και να κατανοήσει ότι οδηγεί τη ΔΕΥΑΤ σε περιπέτειες με τις επιλογές του αφού εκατοντάδες καταναλωτές αδυνατούν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς.

Εν τω μεταξύ την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή αγώνα των κατοίκων που αναμένεται να ασχοληθεί με τη νέα απόφαση του δ.σ. της ΔΕΥΑΤ και να πάρει αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ