Φαντάσματα εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στην Ιαπωνία

Πολλές αναφορές για εμφάνιση φαντασμάτων φέρεται να έχουν γίνει από τους κατοίκους της πόλης της Ishinomaki, όπου ζούσαν το ένα πέμπτο των θυμάτων του τσουνάμι. Η ανοικοδόμηση και οι επισκευές έχουν σταματήσει σε ορισμένες περιπτώσεις λόγω του φόβου των εργαζομένων ότι τα πνεύματα των νεκρών, που απεβίωσαν πριν από ένα χρόνο, θα τους φέρουν κακή τύχη αν συνεχίσουν...

Ένας κάτοικος της περιοχής λέει ότι άκουσε ανθρώπους που εργάζονταν για να επισκευάσουν ένα σούπερ μάρκετ, να λένε ότι αρρώστησαν εξαιτίας των φαντασμάτων. «Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους εδώ, είναι παντού, εδώ και εκεί. Η πόλη είναι γεμάτη από τέτοιες ιστορίες…»

Ένας οδηγός ταξί λέει πως δεν ήθελε να σταματήσει σε ορισμένα τμήματα της πόλης που έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές από το τσουνάμι, επειδή φοβόταν μήπως πάρει κάποιο πελάτη που μπορεί να είναι το πνεύμα ενός νεκρού.

 Εν τω μεταξύ, μια άλλη γυναίκα περιγράφει ιστορίες ανθρώπων που βλέπουν ακόμη τις ουρές ανθρώπων που έτρεχαν προς τα βουνά, μια επανάληψη, δηλαδή, της στιγμής που πολλοί προσπαθούσαν να ξεφύγουν από το τσουνάμι.

Η εξήγηση των παραπάνω, για πολλούς βρίσκεται στο γεγονός ότι “ένας ξαφνικός ή ανώμαλος θάνατος, οτιδήποτε –δηλαδή- άλλο, εκτός από το να πεθαίνει κάποιος στο κρεβάτι του γήρατος, είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τους ανθρώπους να το κατανοήσουν.”

Ο Koji Ikeda, θεραπευτής και λέκτορας στην Ακαδημία των Συμβούλων της Ιαπωνίας, πρόσθεσε: «Είναι πιθανό ένα σωρό συναισθήματα που οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν πλήρως να οδηγούν σε τέτοιες καταστάσεις. Τα άσχημα συναισθήματα πρέπει να εκφράζονται έτσι ώστε οι άνθρωποι να είναι σε θέση να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα και να προχωρήσουν με τη θλίψη τους.”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ