Ενωτική Πρωτοβουλία: Κρίσιμες οι εκλογές στο σύλλογο υπαλλήλων ΟΤΑ

Ανακοίνωση με αφορμή τις εκλογές στο σύλλογο υπαλλήλων ΟΤΑ νομού Λάρισας που θα πραγματοποιηθούν το τετραήμερο 5 – 8 Μαρτίου εξέδωσε η παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Δημοτικών Υπαλλήλων νομού Λάρισας» παρουσιάζοντας και το ψηφοδέλτιό της.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση οι εκλογές αυτές σήμερα αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, γιατί γίνονται σε μια κρίσιμη πολιτική περίοδο που οι εργαζόμενοι «πυροβολούνται» από παντού, χάνονται δικαιώματα και κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αγώνα και αίμα εδώ και έναν αιώνα.

«Η μνημονιακή κυβέρνηση συνεργασίας (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ), δημιούργησε ένα σκληρό μπλοκ για να επιβληθούν οι πιο αντεργατικές πολιτικές που γνωρίζει η ελληνική κοινωνία μετά τον πόλεμο. Τα μέτρα, μεταξύ άλλων, σημαίνουν: λιγότερο κράτος, απολύσεις εργαζομένων στους ΟΤΑ (Καθαριότητα, Παιδικοί Σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι), μεταφορά αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών στους εργοδότες.

Λογαριάζουν όμως χωρίς το ξενοδόχο! Ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι θα πουν ένα μεγάλο όχι στις απολύσεις και στις περικοπές μισθών, στην υποτέλεια και στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, στην ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών, στην βίαιη ανατροπή της ζωής τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Παράλληλα η παράταξη σημειώνει ότι συγκροτήθηκε ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο ο καθένας έχει τη δική του διαδρομή στα κοινά.

«Προερχόμαστε από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, όμως μας ενώνουν τα προβλήματα των εργαζομένων που είναι κοινά για όλους και δεν έχουν χρώμα. Μας ενώνουν οι αγώνες απέναντι σε κάθε κυβέρνηση και κάθε δήμαρχο, που με τις πολιτικές τους στρέφονται ενάντια στους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους. Μας ενώνει η βούληση για ένα σύλλογο εργαζομένων: δημοκρατικό, με συμμετοχή των εργαζομένων στη λήψη των αποφάσεων (με συνελεύσεις, επιτροπές εργαζομένων, δημοψηφίσματα κτλ).

Διεκδικώντας την ψήφο και την ενεργή συμμετοχή των εργαζόμενων στους δήμους, προσδοκούμε στην ανατροπή των συσχετισμών στο σωματείο μας και συμβάλουμε στον αγώνα για το δικαίωμα στη δική μας ζωή και των παιδιών μας, στον αγώνα για αξιοπρέπεια!», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Στο ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Λάρισας συμμετέχουν: Ελπίδα Αναστασίου, Νικόλαος Βλαχοστέργιος, Δημήτριος Γιαλαμάς, Δημήτριος Γκάνας, Θεόδωρος Καλαμπάκας, Χαρίκλεια (Χαρούλα) Κόκουβα, Ηλίας Κούκος, Ευαγγελία (Λίλια) Κυρίτση, Αριστοτέλης Κωστούλας, Κρυσταλλία (Κρύστα) Μακατού, Νικόλαος Μήτσος, Αναστασία Ντάνου, Γεώργιος Παπαϊωάννου, Κυρίτσης (Κύρος) Στεργίου, Αθανασία Τζαφέτα-Τζώλα, Κων/νος Τσεργάς, Ιωάννης Τσιτσανούδης, Δημήτριος Τσόκανος, Δημήτριος Χατζίκος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ