Σε πλειστηριασμό περιουσία του δήμου Λάρισας

Κατατέθηκε σήμερα επίκαιρη επερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, από το δημοτικό σύμβούλο της μείζονος αντιπολίτευσης, Κώστα Καραμπάτσα, για τον επικείμενο αναγκαστικό πλειστηριασμό ακίνητης περιουσίας του δήμου Λάρισας,

Το κείμενο της επερώτησης έχει ως εξής:

“Προς το Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων κον Αθ. Μητσιό.

Επίκαιρη επερώτηση Κων/νου Ι. Καραμπάτσα Δημοτικού Συμβούλου

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Ημερήσιος Κήρυκας (2/3/2012), θα εκτεθεί σε δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό η ακίνητη περιουσία του δήμου μας και συγκεκριμένα το οικόπεδο με αρ. 11 στο οικοδομικό τετράγωνο με τα στοιχεία (Ο.Τ 627Α) επί της οδού Απιδάνου της συνοικίας Νεάπολη εμβαδού 300,30 τ.μ. με τιμή πρώτης προσφοράς 135.000 ευρώ. Ο πλειστηριασμός θα λάβει χώρα στις 21 Μαρτίου 2012 στο Ειρηνοδικείο Λάρισας, από ώρα 4 έως 5 το απόγευμα ενώπιον της συμβολαιογράφου Λάρισας Σοφίας Γιαννακοπούλου Μπάτη με επίσπευση του Μάριου Κουτσογεώργου, πρώην δικηγόρου του δήμου μας.

Όπως είναι γνωστό ο πρώην δικηγόρος του Δήμου μας, παραιτήθηκε για να συνταξιοδοτηθεί και δικαιούται την αποζημίωση, που προβλέπει ο νόμος. Εν τούτοις η δημοτική αρχή προφασιζόμενη «οικονομική αδυναμία» αρνείται πεισματικά να καταβάλει την από 4 Νοεμβρίου 2011 οφειλόμενη αποζημίωση αναγκάζοντας τον πρώην δικηγόρο του δήμου μας να προσφύγει δικαστικά.

Σύμφωνα επίσης με άλλες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, (εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ 5/3/2012) το σχετικό ένταλμα αφού εκδόθηκε από την οικονομική υπηρεσία του δήμου μας και εγκρίθηκε από την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου «εστάλη στο ταμείο του Δήμου για εξόφληση. Όμως ο ταμίας δεν έδωσε τα χρήματα στον κ. Κουτσογεώργο επικαλούμενος εντολή δημάρχου!…».

Το ένταλμα παρακάμφθηκε, αλλά σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες από τις 4/11/2012 και μέχρι το τέλος του 2011, πληρώθηκαν διάφορα άλλα εντάλματα από τη σειρά του κ. Κουτσογερώργου και μεταγενέστερα του εντάλματος του δικηγόρου του δήμου μας συνολικού ύψους 360.000 ευρώ.

Μετά απ’όλα αυτά, ερωτάται ο κ. Δήμαρχος να μας απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα:

1. Αληθεύει το γεγονός ότι οι πληρωμές από το ταμείο του δήμου  γίνονται επιλεκτικά σε εκείνους οι οποίοι είναι αρεστοί στη δημοτική αρχή και ιδιαίτερα στον κ. δήμαρχο;

2. Αληθεύει το γεγονός ότι από 4/11/2011 ημέρα κατά την οποία έπρεπε να πληρωθεί ο πρώην δικηγόρος του δήμου μας, πληρώθηκαν διάφορα άλλα εντάλματα από τη σειρά του κ. Κουτσογερώργου και μεταγενέστερα του εντάλματος του δικηγόρου του δήμου μας συνολικού ύψους 360.000 ευρώ, και με ποια κριτήρια έγιναν αυτές οι πληρωμές;.

3. Ποια είναι η οικονομική αδυναμία που επικαλείται η δημοτική αρχή και σε ποιο βαθμό φτάνει; 

4. Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει φροντίσει να πληρώσει έστω και με δόσεις το ποσό της αποζημίωσης που δικαιούται ο πρώην δικηγόρος του δήμου μας, αλλά αντίθετα αφήνει να διασύρεται ο δήμος μας πανελληνίως και το ποσό της αποζημίωσης να επιβαρύνεται με τόκους, δικαστικά έξοδα κ.α.;

5. Με ποιον τρόπο σκοπεύει να ξεπληρώσει το χρέος ο δήμος μας προς τον πρώην δικηγόρο του και πότε;

6. Τέλος η στείρα άρνηση του δημάρχου να πληρώσει την εν λόγω αποζημίωση σχετίζεται με την άρνηση του κ. Κουτσογεώργου να συμβιβαστεί και «να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα οποιουδήποτε σε βάρος του Δήμου», όπως πριν από ένα χρόνο είχε καταγγείλει μαζί με τους άλλους δύο δικηγόρους του δήμου μας με την με αρ. πρωτ. 17389/15.3.2011 επιστολή – διαμαρτυρία, την οποία ο κ. Κουτσογεώργος έδωσε στη δημοσιότητα, κατέθεσε στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, κοινοποίησε στους επικεφαλής των παρατάξεων και στον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας και μέχρι σήμερα δεν έχει έρθει ακόμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο;”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ