Σε ρίνγκ μετατράπηκε η αίθουσα του δ.σ. Τυρνάβου

Σκηνές που σε τίποτα δεν θυμίζουν αίθουσα συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου και συμπεριφορές που δεν αρμόζουν σε τοπικούς άρχοντες που θέλουν να μιλούν για δημοκρατία και αλληλεγγύη προς τους δημότες, εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Τρίτης στον Τύρναβο κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας κατοίκων που διεκδικούν εδώ και μήνες αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑ Τυρνάβου.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο δήμαρχος επικεφαλής ομάδας συμβούλων της παράταξής του μπήκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και απαίτησαν από τους κατοίκους που καθόταν στα έδρανα των συμβούλων, του προεδρείου και την καρέκλα του δημάρχου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμπεριφορά της δημοτικής αρχής στο θέμα του νερού και στην  άρνηση των διαμαρτυρόμενων να αποχωρήσουν ή να σηκωθούν από τις θέσεις ο δήμαρχος έσπρωξε διαμαρτυρόμενο κάτοικο και τον έριξε κάτω από την καρέκλα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ανάψουν τα αίματα, με διαδηλώτρια να ρίχνει νερό στο προσωπο του δημάρχου που είχε ήδη σηκώσει καρέκλα εναντίον δημότισσας.

Στα επεισόδια ενεπλάκησαν και άλλα άτομα με τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Τυρνάβου να χτυπά στο πρόσωπο διαμαρτυρόμενο κάτοικο και στη συνέχεια να δέχεται προπηλακισμό από άλλο διαμαρτυρόμενο, ενώ ο καβγάς γενικεύτηκε με τη συμμετοχή και άλλων συμβούλων αλλά και δημοτών.

Σε λίγο στο δημαρχείο εμφανίστηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη που όμως δεν χρειάστηκε να επέμβει ενώ το κέντρο υγείας Τυρνάβου, το νοσοκομείο της Λάρισας και φαρμακεία επισκέφθηκαν διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι και στελέχη της δημοτικής αρχής, για να δεχθούν τις πρώτες βοήθειες.

Τα πνεύματα ηρέμησαν γύρω στις 9.30 το βράδυ όταν αποχώρησαν οι αστυνομικοί αλλά και οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι από το δημαρχείο, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν υποβληθεί ή να υποβληθούν μηνύσεις και από τις δύο πλευρές.

Αναμφισβήτητα τα γεγονότα ανέδειξαν το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά της δημοτικής αρχής που απέδειξε ότι ενοχλείται σφόδρα από τις διαμαρτυρίες των κατοίκων και ελπίζει ότι, επιδιώκοντας τη σύγκρουση με φασίζουσες συμπεριφορές και τραμπούκικες ενέργειες, θα δώσει λύσεις στα προβλήματα ή θα απαλλαγεί από τους ενοχλητικούς για αυτή διαδηλωτές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ