Σχέδιο ανάπτυξης με ελληνική σφραγίδα ζητούν οι βιομήχανοι

Την πρότασή του για την άμεση υλοποίηση ενός νέου ευρωπαϊκού σχεδίου ανάπτυξης  ως μόνη αλλά και επείγουσα λύση για έξοδο από την κρίση κατέθεσε χθες ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Απ. Δοντάς, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο έλεγχος αυτού του σχεδίου θα πρέπει να παραμείνει σε ελληνικά χέρια φέροντας ελληνική σφραγίδα.

Ουσιαστικά ο κ. Δοντάς τόνισε την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός νέου οδικού χάρτη ανάπτυξης της Θεσσαλίας με στόχο το σταμάτημα της μείωσης των υπαρχουσών θέσεων εργασίας και κυρίως τη δημιουργία νέων.

Επιπλέον ο πρόεδρος υποστηρίζοντας ότι ο ΣΘΕΒ ήταν και είναι ο κύριος φορέας αντιπροσώπευσης της οικονομικής δραστηριότητας και της επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλία, τόνισε με νόημα ότι ο σύνδεσμος έχει την τεχνογνωσία αλλά και τη διάθεση να συλλέξει τις απαιτήσεις των μελών του και να τις μετουσιώσει σε ένα πρόγραμμα το οποίο θα παρουσιάσει στο υπουργείο Ανάπτυξης.

«Η σημερινή κατάσταση στη χώρα μας δημιουργεί αυξημένες ευθύνες αλλά και αρμοδιότητες σε αξιόπιστους φορείς.

Είναι πλέον πρόσφορο το έδαφος για ριζικές μεταρρυθμίσεις στις δομές του κράτους και της Οικονομίας, αλλά και για τον εκσυγχρονισμό της ισχύουσας νομοθεσίας και την κατάργηση γραφειοκρατικών διαδικασιών», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Κάνοντας έναν απολογισμό της δράσης της διοίκησης του ΣΘΕΒ υποστήριξε ότι στο πλαίσιο της διαχείρισης της κρίσης αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση:

– την επίλυση ειδικών θεμάτων και την υποστήριξη της λειτουργίας των επιχειρήσεων της Θεσσαλίας με δράσεις εξατομικευμένης παρέμβασης.

Στην κατεύθυνση αυτή, σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν δράσεις εξατομικευμένης παρέμβασης, με σκοπό την έμπρακτη και ουσιαστική υποστήριξη των επιχειρήσεων στην καθημερινή τους λειτουργία όπως ο «Σύμβουλος Διαχείρισης Κρίσεων» και ο «Σύμβουλος Ανάπτυξης Εξαγωγικής Δραστηριότητας».

– την υποστήριξη συνεργιών και συνεργασιών, εργαλεία που αποτελούν το συγκριτικό πλεονέκτημα του ΣΘΕΒ.

«Ταυτόχρονα, από το 2010 οργανώνουμε και υλοποιούμε εξειδικευμένα προγράμματα, τα «Εργαστήρια Επιχειρηματικότητας»  και το «Business Plus Programme» που απευθύνονται σε επιχειρηματίες και ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα τους κινδύνους και να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Το κυριότερο σημείο, όμως, στο οποίο εστιάζουμε και προσπαθούμε να προετοιμαστούμε περισσότερο από ποτέ, είναι ο «έλεγχος» του νέου αναπτυξιακού, ευρωπαϊκού σχεδίου.

Για τον ΣΘΕΒ, ο «έλεγχος» αυτός θα πρέπει να παραμείνει σε ελληνικά χέρια και η ανάπτυξη της Ελλάδας θα πρέπει να φέρει ελληνική «σφραγίδα».

Και φυσικά ο ρόλος του στο κομμάτι αυτό δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο παρά πρωταγωνιστικός» κατέληξε ο κ. Δοντάς τον οποίο πλαισίωναν ο Γενικός Γραμματέας και ο γεν. διευθυντής του ΣΘΕΒ κ.κ. Βαγγέλης Κούρτης και Βασίλης Κωσταγιάννης, αντίστοιχα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ