Ενα βήμα πριν την καθολική άρνηση πληρωμών χαρατσιών

Ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι οι πολίτες βρίσκονται ένα βήμα πριν από την καθολική άρνηση πληρωμών εξέδωσε η Επιτροπής Αγώνα Ενάντια στα Χαράτσια. Στην ανακοίνωση επισημαίνονται συγκεκριμένα τα εξής:

«O κατήφορος της κυβέρνησης των τραπεζιτών, των αγορών, των παράσιτων που απομυζούν τον πλούτο του λαού καταδικάζοντας μας σε κοινωνικό μεσαίωνα, δεν έχει τελειωμό. Ο πιο σκληρός νονός της μαφίας φαντάζει αγγελούδι μπροστά στους εκβιαστές της συμμορίας Παπαδήμου και σια.

Μέχρι χτες διατυμπάνιζαν ότι η συντριπτική πλειοψηφία έχει υποκύψει και έχει πληρώσει το χαράτσι. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Ένα συντριπτικό ποσοστό 40%, σήκωσε ψηλά το κεφάλι και αρνήθηκε τους πολλαπλούς εκβιασμούς. Και ενώ περνά τροπολογία για αποσύνδεση του χαρατσιού από τη ΔΕΗ, ενώ το συμβούλιο επικρατείας αποφασίζει ότι είναι παράνομη οποιαδήποτε διακοπή ρεύματος, οι ληστές με τα κολάρα ξαναχτυπούν. Εκδίδεται εγκύκλιος με νέες απειλές για διακοπή ρεύματος με εντολή της εφορείας αυτή τη φορά δημιουργώντας και ένα απίστευτο αλαλούμ στους μηχανισμούς τους.
Η παραπάνω ενέργεια ξεσκεπάζει τον πανικό τους μπροστά στην μαζική ανυπακοή του λαού. Προσπαθούν να λυγίσουν τη λαϊκή αντίδραση πριν γίνει ποτάμι και τους «πνίξει» μαζί με τις πολιτικές τους.
Δεν τους φοβόμαστε, είμαστε η πλειοψηφία και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε ένδικο μέσο, βασιζόμενοι και στην απόφαση του συμβουλίου επικρατείας. Πάνω απ’ όλα όμως συνεχίζουμε με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα να οργανώνουμε τον αγώνα και την αντίστασή μας.

Δεν υποχωρούμε.
Είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε ακόμη και σε καθολική άρνηση πληρωμών.
Δεν αναγνωρίζουν την αξία της ζωής μας, υποτάσσοντάς την στις αγορές και στο αχόρταγο κεφάλαιο.
Δεν αναγνωρίζουμε λοιπόν και εμείς την εξουσία τους.
Κίνημα πολιτικής ανυπακοής ενάντια στα βάρβαρα μέτρα τους.
Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια τους, δεν πληρώνουμε την κρίση τους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ