Μαθητικός διαγωνισμός Φυσικής πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα

Διοργανώθηκε με επιτυχία και στη Λάρισα ο 22ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών από το Παράρτημα Λάρισας της ΕΕΦ και τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Στο  διαγωνισμό συμμετείχαν 70 μαθητές από την Α’ , Β’ και Γ’ τάξη των Λυκείων της περιοχής μας. Ο διαγωνισμός ήταν διάρκειας 3 ωρών  και πραγματοποιήθηκε στο 5ο Γενικό Λύκειο Λάρισας.

Οι μαθητές διαγωνίσθηκαν σε θέματα των οποίων η  σύνθεση και η επιλογή τους ήταν  ευθύνη της  επιτροπή του 22ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Φυσικής της Ε.Ε.Φ. με την επιστημονική εποπτεία του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεωργίου Θεοφ. Καλκάνη.

Η αξιολόγηση θα γίνει από την ίδια επιτροπή και οι πρωτεύσαντες μαθητές κάθε τάξης θα βραβευθούν.

Ειδικά για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου ο διαγωνισμός θα έχει και δεύτερη  φάση, στην οποία θα συμμετέχουν οι μαθητές με τις μεγαλύτερες βαθμολογίες της πρώτης φάσης και  θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Απριλίου,  στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο χώρο του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος.

Οι πέντε πρώτοι μαθητές της δεύτερης φάσης θα συγκροτήσουν την ομάδα, η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 43η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2012, στο Tallinn της Εσθονίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ