1.400 απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΥΑ Τυρνάβου στα χέρια της επιτροπής αγώνα

Τους περίπου 1.400 λογαριασμούς της ΔΕΥΑ Τυρνάβου που παρέδωσαν στην επιτροπή αγώνα κάτοικοι του Αμπελώνα, του Βρυοτόπου και του Αργυροπουλίου παρουσίασαν  μέλη της επιτροπής κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου επισημαίνοντας ότι η συλλογή των λογαριασμών αποτελεί… μια από τις μεγαλύτερες πράξεις μαζικής ανυπακοής πανελλαδικά. Είναι ένα ουσιαστικό  δημοψήφισμα – απάντηση στην μέχρι τώρα πολιτική της Δημοτικής Αρχής.

Σύμφωνα με τα μέλη της επιτροπής οι απαράδεκτες αυξήσεις στο νερό, δεν επιτείνουν μόνο το οικονομικό αδιέξοδο των κατοίκων, αλλά υπονομεύουν οικονομικά και την ίδια την ΔΕΥΑΤ απειλώντας τη βιωσιμότητά της.

Οδηγούν σε αύξηση των ιδιωτικών γεωτρήσεων όσων έχουν χρήματα, και στη χρήση μη πιστοποιημένου ως προς την ποιότητα νερού με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον.

Τα μέλη της επιτροπής μεταφέροντας την απαίτηση του συνόλου των κατοίκων ζήτησαν έργα που προστατεύουν την υγεία, αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων, συλλογικά έργα εμπλουτισμού του υδροφορέα της περιοχής και ξεκαθάρισαν ότι η  πραγματοποίηση έργων όπως η αποχέτευση & ο βιολογικός καθαρισμός που προωθεί η Δημοτική Αρχή, πρέπει να γίνονται με τη χρηματοδότηση του κράτους και όχι με την εκ νέου φορολόγηση των πολιτών.

Με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου καυτηρίασαν τη στάση της δημοτικής αρχής όλο το προηγούμενο διάστημα που επέδειξε αδιαφορία και άρνηση ουσιαστικού διαλόγου, επιστρατεύοντας συνεχώς ψεύδη και προχωρώντας σε μηνύσεις εναντίον πολιτών που οδήγησαν σε συλλήψεις στις 23 Νοεμβρίου και στις 20 Ιανουαρίου 2012 με ευθύνη της.

Παράλληλα καταδίκασαν την παρουσία της αστυνομίας στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και την προσπάθεια ενεργοποίησης του «κοινωνικού αυτοματισμού» και έκαναν λόγο για τραμπούκικες προβοκατόρικες ενέργειες στις 5 Μαρτίου, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και τη συμμετοχή μερίδας δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, γεγονός που είχε ως μοναδικό σκοπό την υπονόμευση του αγώνα. Μάλιστα παρέπεμψαν και στο βίντεο που υπάρχει στο You Tube με τίτλο «τα χάλια της δημοτικής αρχής Τυρνάβου»  και ανέφεραν τον τραυματισμό 2 μελών της Επιτροπής Αγώνα, από τους ανθρώπους της δημοτικής αρχής.

«Εμείς από την πλευρά μας ένα έχουμε να δηλώσουμε, ότι δεν τιμά το θεσμό του δημάρχου να χτυπά ο εκάστοτε δήμαρχος τους δημότες του. Οι αγωνιζόμενοι δημότες για φθηνό και υγιεινό νερό αποδείξαμε και χθες με το ειρηνικό συλλαλητήριο ότι αντιπροσωπεύουμε έναν άλλο πολιτικό πολιτισμό.

Σ’ όλες αυτές τις προκλήσεις της, απαντήσαμε με ενότητα των δημοτών, με κλιμάκωση και ουσιαστικοποίηση του αγώνα.  Ετσι θα προχωρήσουμε μέχρι την τελική δικαίωση», ανέφεραν χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι συνεχίζουν σταθερά στη βαθύτατα ενωτική και φιλολαϊκή τους πρότασή για 0,25 λεπτά στα πρώτα 100 κ.β. κοκ, χωρίς ειδικό τέλος, χωρίς ελάχιστη κατανάλωση  για όλους τους κατοίκους του νέου δήμου Τυρνάβου από το Μάρτιο του 2011 και εντεύθεν.

Τέλος όπως ανέφεραν από εδώ και στο εξής ξεκινά ο αγώνας και στην πόλη του Τυρνάβου, ενώ υποστήριξαν ότι οι αυξήσεις στο νερό δεν είναι ένα μεμονωμένο πρόβλημα του δήμου Τυρνάβου αφού ανάλογες αυξήσεις σημειώθηκαν σε διαφορετικούς δήμους του νομού, γεγονός που αποδεικνύει ότι υπάρχει μια γενικότερη κατεύθυνση «χαρατσώματος», των δημοτών ώστε οι δημοτικές αρχές να καλύψουν τα χρήματα που τους στερεί η πολιτεία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ