Ανοιγμα συνεργασίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

Θεωρώντας ότι υπάρχει βάθος στην επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, με δεδομένα τα προβλήματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας αλλά και επειδή ωριμάζουν κρίσιμες κοινωνικές και ταξικές αναμετρήσεις, η Κ.Σ. Ε. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με επιστολή της προς το Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ  και τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ζητά άμεσα συνάντηση αντιπροσωπειών.

Στη συνάντηση σύμφωνα με την πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει να γίνει ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων πάνω σε δυο ζητήματα:

Πρώτο: Για το συντονισμό, στον ανώτερο δυνατό βαθμό, της δράσης των δυνάμεων για την πολιτική υπεράσπιση, την αγωνιστική ταξική αλληλεγγύη και τη νίκη κρίσιμων αγώνων. Για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών.

Δεύτερο: Για τη σταθερή κοινή δράση των δυνάμεων στο μαζικό κίνημα, με προοπτική να συγκροτηθεί ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής της επίθεσης του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ, της κυβέρνησης Παπαδήμου – ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και κάθε διάδοχης διαχειριστικής κυβέρνησης του κεφαλαίου. Συγκεκριμένα:

-Την συμβολή μας ώστε να υπάρξει η πιο πλατιά ενότητα των ταξικών δυνάμεων στο εργατικό και λαϊκό κίνημα έξω από την λογική και ανεξάρτητα από τις δυνάμεις της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και της αστικής πολιτικής των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, του υποταγμένου συνδικαλισμού. Για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

– Με βασικό περιεχόμενο – πλαίσιο της κοινής δράσης τα παρακάτω αιτήματα: α) Κατάργηση όλων των Μνημονίων και των νόμων που τους συνοδεύουν.

β) Άμεση παύση πληρωμών προς τους πιστωτές.

γ) Έξοδο από ευρώ, ΟΝΕ και Ευρωπαϊκή Ένωση.

δ) Εθνικοποίηση-κρατικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων που κλείνουν, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό, λαϊκό και κοινωνικό έλεγχο.

ε) Εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις σε βάρος των κερδών του κεφαλαίου και υπέρ του εργατικού – λαϊκού εισοδήματος.

– Κοινή δράση με πλήρη θεωρητική, πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια της κάθε δύναμης. Με σεβασμό στις απόψεις και την αγωνιστική δράση σας, διευκρινίζουμε πως, κατά την άποψή μας, , με βάση τις υπαρκτές προγραμματικές διαφορές, δεν υπάρχει δυνατότητα συγκρότησης προγραμματικού ή εκλογικού πολιτικού μετώπου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ