Νοτιοκορεάτες και Ρώσοι επιστήμονες επιχειρούν να κλωνοποιήσουν το μαμούθ

Ρώσοι και Νοτιοκορεάτες επιστήμονες υπέγραψαν σήμερα (Τρίτη) για να ξεκινήσουν μια από κοινού έρευνα που αποσκοπεί στο να αναδημιουργήσoυν το μαλλιαρό μαμούθ, ένα ζώο που περπατούσε στη γη πριν περίπου 10.000 χρόνια…

Η συμφωνία υπεγράφη από τον Vasily Vasiliev, Αντιπρύτανη του Βορειο-Ανατολικού Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της Σακά (Sakha) Δημοκρατίας, και του αμφιλεγόμενου πρωτοπόρου της κλωνοποίησης, Hwang Woo Suk, από το ϊδρυμα ερευνών, Βiotech Sooam, της Νότιας Κορέας.

Ο Hwang ήταν εθνικός ήρωας μέχρι τη στιγμή που η έρευνά του για τη δημιουργία ανθρώπινων βλαστοκυττάρων, βρέθηκε, το 2006, ότι είχε φαλκιδευτεί. Αλλά η εργασία του στη δημιουργία του Snuppy, του πρώτου κλωνοποιημένου σκύλου του κόσμου, το 2005, έχει επαληθευτεί από ειδικούς.

Επιστήμονες που ασχολούνται με τα βλαστικά κύτταρα βάζουν τώρα ως στόχο τους το εξαφανισμένο μαλλιαρό μαμούθ, σκελετός του οποίου ανακαλύφτηκε μετά την υπερθέρμανση του πλανήτη και το λιώσιμο του μόνιμου στρώματος πάγου στη Σιβηρία.

Η έρευνα θα ξεκινήσει φέτος, εάν το ρωσικό πανεπιστήμιο καταφέρει να μεταφέρει το σκελετό. Το Genomics Institute του Πεκίνου επίσης θα λάβει μέρος στο εγχείρημα.

Περισσότερα:Space Daily

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ