Ν.Ε. ΚΚΕ: Ο πιο καλός ο μαθητής ….. του Πάγκαλου είναι ο Ν. Μαλάκος

Απάντηση της Ν.Ε. Λάρισας του ΚΚΕ στην ανακοίνωση του Ν. Μαλάκου

Ο δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στο δήμο Τυρνάβου, συνεχίζει την αντικομμουνιστική επίθεση, αναπαράγοντας τις ίδιες ψευτιές και αθλιότητες, σε πλήρη συμπόρευση με το κόμμα του. Άξιος μαθητής του Πάγκαλου. Είναι γνωστό σε όλους, ότι καμιά σχέση δεν έχει το ΚΚΕ με πρόκληση επεισοδίων στο δημοτικό συμβούλιο. Όσα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ ήταν παρόντα, προσπάθησαν να αποτρέψουν τα επεισόδια. Τα επεισόδια τα επιδιώκει ο ίδιος ο κ. Μαλάκος γιατί έτσι νομίζει ότι μπορεί να αποπροσανατολίσει και να μείνει στο απυρόβλητο η αντιλαϊκή-αντεργατική και φοροληστρική πολιτική του.

Οι κομμουνιστές θα βρίσκονται μπροστά στους αγώνες και θα στηρίζουν τις δίκαιες λαϊκές διεκδικήσεις. Στην επιτροπή αγώνα του Αμπελώνα δεν αποφασίζουν οι κομμουνιστές, δεν είναι επιτροπή του ΚΚΕ. Συμμετέχουμε στην επιτροπή και στο δίκαιο και αναγκαίο αυτό αγώνα, γιατί αφορά λαϊκές οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς.

Ο κ. Μαλάκος εκμεταλλεύεται την ύπαρξη ανθρώπων που συμμετέχουν στις διαμαρτυρίες και είτε λόγω απειρίας και έλλειψης πολιτικής ωριμότητας μπορεί να παρασυρθούν αλλά περισσότερο εκμεταλλεύεται δυνάμεις που παίρνουν μέρος στις κινητοποιήσεις και για τους δικούς τους λόγους, εμπλέκονται σε συμπλοκές και επεισόδια. Αυτό επιχειρήθηκε και στην τελευταία κινητοποίηση (Παρασκευή) όπου υπήρχαν συγκεκριμένες φωνές που καλούσαν σε είσοδο στο δημαρχείο, αλλά απέτυχαν μπροστά στη σθεναρή στάση των μελών της επιτροπής αγώνα αλλά και των μελών και στελεχών του ΚΚΕ. Έγκαιρα αυτό είχε προβλεφθεί και γι’ αυτό στη λαϊκή συνέλευση την προηγούμενη μέρα στον Αμπελώνα (Πέμπτη) αποφασίστηκε ομόφωνα να εισέλθει μόνο μια επιτροπή στο δημοτικό συμβούλιο για να παραδώσει τους απλήρωτους λογαριασμούς. Μακριά λοιπόν απ’ το ΚΚΕ κατηγορίες ότι υποθάλπτει τη βία και τα επεισόδια στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Άλλωστε δεν είδαμε κανένα μέλος του ΚΚΕ να σηκώνει και να πετάει καρέκλες τη μέρα που έγιναν τα επεισόδια. Τον κ. Μαλάκο είδαμε να επιδίδεται στο άθλημα.

Ο πανικός και η σύγχυση του κ. Μαλάκου είναι τέτοια, που παντού και όλους, τους βλέπει κομμουνιστές. Πώς να εξηγήσουμε, ότι στις κατηγορίες ενάντια στο ΚΚΕ, αναφέρεται στην κ. Ανδριοπούλου, όταν όλοι ξέρουν ότι είναι απ’ τα δραστήρια στελέχη του Συνασπισμού και δεν έχει την παραμικρή σχέση με το ΚΚΕ; Ή ο κ. Μαλάκος συνειδητά ρίχνει λάσπη ή δεν ξέρει τι του γίνεται.

Επιπλέον κρύβει την αλήθεια για τη θέση του ΚΚΕ σχετικά με το φόρο του 80% αλλά και τα χαράτσια γενικότερα. Το ΚΚΕ ανέκαθεν ήταν ενάντια και πάντα ζητούσε την κατάργηση του 80%. Ο κ. Μαλάκος γνωρίζει όμως πολύ καλά ή αν δεν ξέρει ας ρωτήσει να μάθει, ότι στα δημοτικά συμβούλια των δημάρχων που στήριζε το ΚΚΕ, συμμετείχαν και άλλες δυνάμεις και την πλειοψηφία, δεν είχαν οι σύμβουλοι του ΚΚΕ. Οι δήμαρχοι και οι σύμβουλοι του ΚΚΕ πάντα ήταν αντίθετοι στην εφαρμογή του 80% και ζητούσαν την κατάργηση του σχετικού νόμου, θέση που δεν γίνονταν δεκτή απ’ την πλειοψηφία.

Και απ’ αυτή τη σκοπιά δικαιώνεται το ΚΚΕ όταν ξεκάθαρα διατυπώνει τη θέση ότι εκλογικές συνεργασίες με κριτήριο την κάλπη και την πλειοψηφία, δε μπορούν να αποτελέσουν λύση, χωρίς τα ψηφοδέλτια να είναι αποφασισμένα στη γραμμή της ρήξης, της σύγκρουσης με τις λογικές της διαχείρισης και της υπακοής στους αντιλαϊκούς νόμους.

Ο κ. Μαλάκος σαν δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ και του Καλλικράτη, είναι βασικός κρίκος στον κρατικό μηχανισμό. Κυβέρνηση και δήμαρχοι, μαζί τσακίζουν τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Υπόσχονται έργα και ανάπτυξη, που τα όποια γίνονται (νερά, καθαριότητα, κ.λπ.), απ’ τη μια γίνονται φορολογώντας και χαρατσώνοντας το λαό και απ’ την άλλη θα τα παραδώσουν έτοιμα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που θα θησαυρίσουν. Η ανάπτυξή τους σημαίνει ανεργία, απολύσεις, ακρίβεια, φόροι και χαράτσια, μισθούς και συντάξεις πείνας για το λαό, και κέρδη με τη σέσουλα στα μονοπώλια, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους, τους μεγοκατασκευαστές.

Απαιτείται μαζική πολιτική καταδίκη του κ. Μαλάκου και του ΠΑΣΟΚ. Στις εκλογές πρέπει να αποδυναμωθεί όλο το «μαύρο μέτωπο» των κομμάτων των μνημονίων και του Καλλικράτη. Καταδίκη των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου και των «δήθεν αριστερών» του ΣΥΝ, που με μεγάλη ευκολία είχαν καλέσει να ψηφιστεί στο δεύτερο γύρο Μαλάκος ή Νασίκας, αντί να τους καταδικάσουν και τους δυό, αποδυναμώνοντας την όποια δημοτική πλειοψηφία προέκυπτε, έτσι ώστε τουλάχιστον να δυσκολέψουν, να καθυστερήσουν τα αντιλαϊκά τους σχέδια. Αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, είναι η καλύτερη απάντηση στα κόμματα της πλουτοκρατίας αλλά και τους δημάρχους τους.

Οι εργατοϋπάλληλοι, οι φτωχοί αγρότες, οι αυταπασχολούμενοι και μικρομαγαζάτορες, στην πολιτική του κ. Μαλάκου βιώνουν το ταξικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ. Καμιά ψευδαίσθηση ότι μπορούν να αλλάξουν, να γίνουν φιλολαϊκοί. Χειρότεροι θα γίνονται, ακόμη πιο επιθετικοί, ακόμη πιο βάρβαροι. Όσο θα νιώθουν δυνατοί, όσο θα υπάρχουν λαϊκές οικογένειες που τους στηρίζουν, τόσο θα μεγαλώνει η φτώχεια και η εξαθλίωση με τα μέτρα που θα παίρνουν είτε μόνοι τους, είτε από κοινού με τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα-αναχώματα που ξεφυτρώνουν από δήθεν διαφωνούντες. Μόνο το ΚΚΕ φοβούνται, γι’ αυτό τρέφουν εχθρικό μίσος, που το εκδηλώνουν με κάθε ευκαιρία. Ας δυναμώσουμε το φόβο τους, ας τους κάνουμε να τρέμουν. Τώρα ΚΚΕ !!!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ