Εισαγγελέας για “μαϊμού” αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ

Στον εισαγγελέα έχει σταλεί το πόρισμα της ΕΔΕ για το «πάρτι» με τις αγροτικές αποζημιώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι χιλιάδες αγρότες έπαιρναν χρυσές αποζημιώσεις για ανύπαρκτες ζημιές, παρουσιάζοντας αόριστα ακαρπία και μειωμένη παραγωγή.

Το ύψος των αποζημιώσεων έφτανε σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τις έπαιρναν παράλληλα πολλά μέλη των ίδιων οικογενειών, όπως αναφέρει το «Έθνος».

Το όλο θέμα ήρθε στη Βουλή πριν από λίγες ημέρες από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Δριβελέγκα, ο οποίος έκανε λόγο για πορίσματα ζημιών στον αγροτικό τομέα «που έβγαιναν από βουλευτικά γραφεία». Είπε ακόμη ότι περίπου 1.500 άτομα έπαιρναν αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ από 150.000 ευρώ μέχρι 750.000 μέσα σε τρία χρόνια. Το ποσό, μάλιστα, των 750.000 ευρώ αφορά, όπως διευκρίνισε, τα μέλη μίας οικογένειας.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, πρόκειται για παλαιότερη υπόθεση της περιόδου 2007-2009 η οποία έχει καταγγελθεί αρμοδίως από την διοίκηση του ΕΛΓΑ. Κατά πληροφορίες, οι καταγγελίες αφορούν τον νομό Ημαθίας.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com