Με τον Π. Καμμένο ο Χρ. Ζώης

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα κατά της ηγεσίας της ΝΔ και των επιλογών της να ψηφίσει το μνημόνιο 2, και ξεκαθαρίζοντας ότι με τον κόσμο της ΝΔ δεν τον χωρίζει τίποτα, ο βουλευτής Λάρισας, κ. Χρ. Ζώης, ανακοίνωσε σήμερα ότι αποδέχεται την πρόσκληση του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων του κ. Π. Καμμένου και συστρατεύεται μαζί τους. Αναλυτικά ο κ. Ζώης στη δήλωσή του αναφέρει τα εξής:…

“Στις 12 Φεβρουαρίου 2012 ο Πρόεδρος της Ν.Δ. αποφάσισε, πριν ακόμη ολοκληρωθεί η ψηφοφορία του 2ου μνημονίου, τη διαγραφή μου απ’ την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. αλλά και από την ίδια τη Ν.Δ.  Έτσι, με μία ψυχρή, κυνική και αντιδημοκρατική απόφαση, εκδιώχθηκα από το κόμμα που υπηρέτησα απ’ τα μαθητικά μου χρόνια.  Αυτό συνέβη γιατί μία κλειστή ομάδα γύρω από την ηγεσία υπέδειξε αλλαγή πορείας και πολιτικής χωρίς να ερωτηθούν ποτέ τα αρμόδια όργανα του κόμματος.  Ανακοινώνοντας ειλημμένες αποφάσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, απειλώντας και εκβιάζοντας βουλευτές με διαγραφή, υιοθετήθηκε η ρητορική της καταστροφής και του τρόμου και αντιγράφηκε το καταδικασμένο απ’ την κοινωνία μοντέλο ΠΑΣΟΚ.

Όσοι αποφάσισαν να υποστείλουν τη σημαία της διαπραγμάτευσης και της διεκδίκησης θα πρέπει να εξηγήσουν σε τί ακριβώς διαφέρουν απ’ το ΠΑΣΟΚ του ΔΝΤ και των μνημονίων.  Θα πρέπει ρητά να απαντήσουν τί διαφορετικό μπορούν να κάνουν απ’ το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου εντός του πλαισίου που ορίζει η αποδοχή του 2ου μνημονίου.  Εγκλώβισαν τα στελέχη και τον κόσμο της Ν.Δ. με μία υποδειγματική κυβίστηση, γύρισαν την πλάτη σε όσους με ελπίδα είχαν ακουμπήσει πάνω τους και υπονόμευσαν την αξιοπιστία τους.

Με τον κόσμο της Ν.Δ. δε με χωρίζει τίποτα.  Μας ενώνουν μόνο αγώνες.  Τον έχω στην καρδιά μου.  Μοιραζόμαστε τις ίδιες αρχές και αξίες.  Αγωνιούμε και αμφιβάλλουμε για τους ίδιους λόγους.  Μας απογοητεύουν οι ίδιες λογικές και πρακτικές.  Κατανοώ και συμμερίζομαι πλήρως τη θέση τους.  Αντιλαμβάνομαι την έκπληξή τους για όσα έχουν συμβεί.  Έχουν την αγάπη και τον σεβασμό μου.

Τις ημέρες που προηγήθηκαν άκουσα πολλούς, πάρα πολλούς και μέτρησα τις γνώμες και τις παροτρύνσεις τους.  Δεν διακατέχομαι απ’ το άγχος της «πολιτικής αποκατάστασης» ούτε ορίζουν τις αποφάσεις μου οι «υποσχέσεις» και οι κάθε είδους «αμοιβές».  Μόνο κίνητρο μου είναι η πορεία της χώρας και η ανάγκη να εργαστούμε για ν’ αλλάξουμε τη μοίρα μας.  Τη μοίρα που ορίζουν σήμερα ψυχροί, αδιάφοροι και κυνικοί λογιστές που βλέπουν μπροστά τους μόνο το κέρδος και αγνοούν τον άνθρωπο.

Σ’ αυτήν την κρίσιμη περίοδο αποδέχομαι την πρόταση του Κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και συστρατεύομαι στον αγώνα τους.   Θα εργαστώ για να αποτελέσουμε όχι μόνο μία δύναμη έκφρασης της λαϊκής αντίδρασης αλλά και φορέα μίας πρότασης η οποία θα συμβάλλει στην αναγκαία για τον τόπο Εθνική Στροφή.

Με ρόλο ισότιμο στην Ευρώπη.  Η Ελλάδα δεν είναι αποικία.

Με Εθνική Αξιοπρέπεια.  Οι Έλληνες δεν είμαστε παρίες ούτε πειραματόζωα”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com