Κ. Καρέλα: Κομίζω το νέο, το ανατρεπτικό, τη ρήξη με το παρελθόν

Δήλωση υποψηφιότητας της Κατερίνας Καρέλα

Υποψήφιας βουλευτή Νέας Δημοκρατίας

Στην πιο δύσκολη στιγμή για τη χώρα μεταπολεμικά, σε μια περίοδο οπού το πολιτικό σύστημα έχει απαξιωθεί πλήρως και η κρίση στην οικονομία έχει μετατραπεί σε κρίση θεσμών, αξιών, παιδείας και ιδανικών, έχει έλθει η ώρα των δύσκολων αποφάσεων,  της αυτοκριτικής, η ώρα να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Είναι η στιγμή που πρέπει να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να δούμε πως και γιατί η χώρα έχει φτάσει σ’ αυτό το τέλμα και να αναζητήσουμε τον τρόπο που θα μας βγάλει απ’ το αδιέξοδο.

Άλλα περιθώρια δεν υπάρχουν. Μέσα στους επόμενους μήνες θα χρειαστεί να παρθούν αποφάσεις για κρίσιμα ζητήματα που θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας για τα επόμενα είκοσι και πλέον χρόνια. Θα πρέπει να επιλέξουμε το δρόμο που θα μας οδηγήσει σε ανάκαμψη ή το δρόμο χωρίς επιστροφή.

Σ’ αυτή λοιπόν την κρίσιμη περίοδο χρειάζονται ανατροπές. Είναι ανάγκη να καταρριφθεί όλο αυτό το φαύλο σκηνικό που πλήγωσε, απογοήτευσε, φόβισε και έφερε την πατρίδα μας στο χείλος του γκρεμού. Με παλιές συνταγές δεν γεννιούνται νέες συνθήκες. Εκείνοι που «έχτισαν» ένα γκρίζο και ζοφερό παρελθόν δεν έχουν θέση στον αγώνα για ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Κατέρχομαι σ’ αυτές τις εκλογές γνωρίζοντας ότι ίσως και να είναι η τελευταία ευκαιρία για τη χώρα. Κομίζω το νέο, το ανατρεπτικό, τη ρήξη με το παρελθόν. Στέκομαι στο «εμείς» και όχι στο «εγώ». Όντας μητέρα μιας κόρης μόλις 2 ετών δεν μπορώ να μην προσπαθήσω για το μέλλον της στη χώρα που όλοι μας αγαπάμε. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφήσουμε το μέλλον των παιδιών μας στα χέρια «άλλων» είτε γιατί δεν είχαμε το θάρρος και το κουράγιο, είτε γιατί φοβηθήκαμε να τολμήσουμε. Στις μέρες που θα ακολουθήσουν θα παρουσιάσω ένα πλαίσιο θέσεων και προτάσεων αναλυτικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ