Ευαισθητοποίηση των μαθητών της Λάρισας σε θέματα περιβάλλοντος

Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων και η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας ανακοινώνουν την έναρξη της υλοποίησης του Προγράμματος Ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα Πρασίνου και Περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει οργανωμένες επισκέψεις μαθητών των Ε-ΣΤ τάξεων  Δημοτικών Σχολείων στο Βοτανικό Κήπο που βρίσκεται εντός του Πάρκου του Αλκαζάρ.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων με την αρωγή της  Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσής  θα εξηγούν στους μαθητές το ρόλο και την αξία των φυτών, των δέντρων και των πάρκων στην πόλη σε άμεση συνεργασία με τους δασκάλους των τμημάτων, στα πλαίσια των υλοποιούμενων προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι ο σεβασμός και η προστασία του πρασίνου τόσο στο χώρο του σχολείου, όσο και σε όλους τους δημόσιους χώρους από τη μαθητική κοινότητα.

Το πρόγραμμα ξεκινά την Τρίτη 20 Μαρτίου 2012 με την επίσκεψη 40 μαθητών από το 15ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας. Την έναρξη του προγράμματος θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κωνσταντίνος Τζανακούλης και ο διευθυντής της Π.Ε Λάρισας κ. Βασίλειος Σακελλαρίου στις 10:30 το πρωί της Τρίτης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ