Πετυχημένη η δράση “Συγκάτοικοι όλοι σε μια όμορφη πόλη”

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο η δράση «Συγκάτοικοι όλοι σε μια όμορφη πόλη» με την πρωτοβουλία του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με οργανώσεις της πόλης  όπως ο Ελληνικός Οργανισμός Περιβάλλοντος, οι Ποδηλάτες Λάρισας, η  Περιφερειακή Εφορία Προσκόπων Ν. Λάρισας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, ο Ποδηλατικός Σύλλογος «Πηνειός» και το τμήμα Ποδηλασίας του ΔΟΠΑΕΛ.

Η δράση περιλάμβανε τη διοργάνωση της πρώτης από σειρά εκδηλώσεων εθελοντικού χαρακτήρα, με σκοπό την ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος τις οποίες υποστηρίζει η Υπηρεσία Πρασίνου Λάρισας.

Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο έγινε έκθεση ποδηλάτων και ενημέρωση για κυκλοφοριακά θέματα, με κύριο άξονα να αναδειχθεί το ποδήλατο ως εναλλακτικό μέσο μετακίνησης, ενώ την Κυριακή ξεκίνησε το κυρίως μέρος της δράσης με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών, πέραν των εκπροσώπων των φορέων που χωρίστηκαν σε ομάδες

Ποδηλάτες και πεζοί συγκεντρώθηκαν με αφετηρία την Κεντρική Πλατεία Λάρισας και οδηγήθηκαν σε προκαθορισμένα σημεία της πόλης φροντίζοντας  για τον καθαρισμό και καλλωπισμό των χώρων σε συνεργασία με την Γεωτεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων.

Καθαρίστηκαν οι χώροι: Αισθητικό Άλσος, Πάρκο Αλκαζάρ, Κοίτη Πηνειού, Περιοχή Αγ. Αχιλλίου, Πάρκο Αγίου Αντωνίου, Πάρκο Σ. Σταθμού, Αλσύλιο οδού Θεοφράστου και Αβερώφειος Γεωργική Σχολή, ενώ στη συνέχεια οι εθελοντές επέστρεψαν στην Κεντρική Πλατεία, όπου έγινε απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων και  κλήρωση ποδηλάτων.

Παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικών Δράσεων Σπ. Μμπαρπούτης και Πρασίνου Αρης Γαλάτος, οι οποίοι δήλωσαν πως στόχος του Δήμου Λαρισαίων είναι οι εκδηλώσεις ενεργοποίησης των εθελοντών και των οργανώσεων στην προστασία και τον καλλωπισμό των αστικών υποδομών θα συνεχιστούν.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν τα Ενωμένα Φροντιστήρια Λάρισας και η εταιρεία Δαλαβίκας Bikes, ενώ υπεύθυνοι του συντονισμού και της διοργάνωσης οι κ. Γ. Αρζουμανίδης και Β. Οικονόμου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ