Ευρωπαίοι μαθητές στη Λάρισα στο πλαίσιο του Comenius

Με καθηγητές και μαθητές που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και η αντιπεριφεριάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου. Η συνάντηση είχε σαν στόχο την ενημέρωση των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα σε θέματα εκπαίδευσης που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Αιρετής Περιφέρειας, αλλά και σε μια γενικότερη εικόνα για την Θεσσαλία.

«Είναι ιδιαίτερη χαρά να φιλοξενούμε στη Θεσσαλία μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας από 8 χώρες της Ευρώπης» ανέφερε ο κ. Αγοραστός ενώ σημείωσε τη χρησιμότητα του προγράμματος αυτού, που στηρίζεται στα πλαίσια του εθελοντισμού. Ο κ. Αγοραστός συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς του 7ου Λυκείου Λάρισας για την πρωτοβουλία τους αλλά και για το γεγονός ότι μπορούν να αξιοποιούν τέτοιες ευκαιρίες.

Απευθυνόμενος στους φιλοξενούμενους μαθητές και καθηγητές τόνισε: «Όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας η κατάσταση στην Ελλάδα και ιδιαίτερα εδώ στη Θεσσαλία, δεν έχει καμία σχέση με αυτή που σας παρουσιάζουν τα Μέσα Ενημέρωσης και διάφοροι κύκλοι στο εξωτερικό. Η κρίση στην οικονομία δεν είναι κρίση ελληνικής φιλοξενίας. Νιώστε την Ελλάδα και ιδιαίτερα τη Θεσσαλία σαν σπίτι σας και μεταφέρετε πίσω στις χώρες σας το μήνυμα ότι Θεσσαλία αποτελεί έναν ασφαλή προορισμό με υψηλού επιπέδου και ταυτόχρονα προσιτό τουριστικό προϊόν».

Το πρόγραμμα Comenius έχει σαν στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης και την ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασης της, ιδίως μέσω της ενθάρρυνσης της διακρατικής συνεργασίας μεταξύ σχολικών ιδρυμάτων. Επιπρόσθετα στοχεύει στην προαγωγή της εκμάθησης γλωσσών και αλλά και τη διαπολιτισμική ευαισθητοποίηση μέσω του εθελοντισμού. Το 7ο Λύκειο Λάρισας συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Comenius υλοποιεί τη δράση “Volunteers at schools” (εθελοντές στα σχολεία) σε συνεργασία με 8 χώρες (Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρος, Τσεχία, Λιθουανία, Ολλανδία, Βουλγαρία). Υπεύθυνες του προγράμματος είναι η δ/ντρια του 7ου Λυκείου κα Βάσω Ζιάκα και η καθηγήτρια Αγγλικών κα Κατερίνα Αναστασίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ