Δράσεις της ΔΕΥΑΛ για ευαισθητοποίηση στην εξοικονόμηση νερού

Σειρά εκδηλώσεων που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σχολικής ηλικίας σε θέματα εξοικονόμησης νερού προγραμματίζει η ΔΕΥΑ Λάρισας. Ετσι ενόψει και της αυριανής παγκόσμιας ημέρας νερού χθες δέχθηκε στις εγκαταστάσεις της τους μαθητές του 9ου Δημ. Σχολείου με τη συνοδεία των δασκάλων τους και του διευθυντή του σχολείου κ. Β. Ζωγράφου.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΛ, ενημερώθηκαν από τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΛ κ. Κ. Καλαμπαλίκη για τους τρόπους εξοικονόμησης του νερού στην καθημερινή ζωή και επισκέφθηκαν το Χημείο, όπου πήραν μέρος σε μικροβιολογική ανάλυση νερού.

Παράλληλα στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας νερού η επιχείρηση διοργανώνει την Τρίτη 27 Μαρτίου, στις 11 π.μ. θεατρική παράσταση με το έργο του Θοδωρή Παπαϊωάννου «Το ποτάμι που θύμωσε». Το έργο θα ανεβεί από τα παιδιά του 6ου Δημ. Σχολείου Λάρισας με την επιμέλεια των κ.κ. Βάσως Αρσενίου, Παγώνας Γουργιώτη και Αργύρη Γερούκη.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Εν τω μεταξύ ενόψει της σημερινής παγκόσμιας ημέρας η ΔΕΥΑΛ σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«O ΟΗΕ έχει ορίσει την 22 Μαρτίου ως παγκόσμια ημέρα του νερού. Ημέρα υπενθύμισης ότι το νερό είναι ζωτικό στοιχείο για όλη την ανθρωπότητα. Είναι η προϋπόθεση της ανθρώπινης ύπαρξης και η έλλειψή του άρχισε ήδη να μας ανησυχεί και να προειδοποιεί τις κοινωνίες για αλλαγή συμπεριφοράς.

Η ανθρωπότητα έχει ήδη διαβεί το κατώφλι ενός αιώνα μέσα στον οποίο θα φανούν όλα τα αποτελέσματα της κακής διαχείρισης των φυσικών πόρων που ο άνθρωπος έκανε στο παρελθόν.

Η εκπληκτική  ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας διευκόλυνε τους ανθρώπους σε όλες τους τις δραστηριότητες και έλυσε ζωτικά προβλήματα που ταλάνιζαν τις κοινωνίες επί αιώνες. Όμως αυτή η ταχεία ανάπτυξη έφερε και ένα πολύ αρνητικό αποτέλεσμα. Οδήγησε τη γη σε επικίνδυνο σημείο ύπαρξης.

Οι προσπάθειες όλων πρέπει τώρα να επικεντρωθούν στην αντιστροφή του δυσοίωνου κλίματος.

Η ΔΕΥΑΛ, σαν δημοτική επιχείρηση που διαχειρίζεται την ύδρευση της περιοχής της Λάρισας και είναι υπεύθυνη για το μέλλον της ύδρευσής της, αποφάσισε να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες που θα οδηγήσουν την περιοχή σε ένα ασφαλές υδρευτικό μέλλον.

Η ΔΕΥΑΛ ξεκίνησε ήδη:

– Να εφαρμόζει συστήματα εξοικονόμησης νερού.

– Να εφαρμόζει συστήματα ελέγχου και ελαχιστοποίησης των διαρροών & επαναχρησιμοποίησης των εκροών του Βιολογικού Καθαρισμού για άρδευση.

– Να μελετά τρόπους για τη δέσμευση των επιφανειακών  υδάτων της περιοχής που χάνονται ανεκμετάλλευτα κάθε χρόνο.

– Να μιλά στα παιδιά της σχολικής ηλικίας για να φτιάξει τους συνειδητούς μελλοντικούς χρήστες νερού σε καθημερινή βάση .

– Να χρησιμοποιεί κάθε μέσο που δίνει η επιστήμη και η τεχνολογία για να αντιστρέψουμε το κακό σε καλό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ