Ενημέρωση αγροτών της Αγιάς για τις άδειες γεωτρήσεως

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Χρυσαλίδα» στην Αγιά ενημερωτική εκδήλωση της Αντιπεριφέρειας Λάρισας σχετικά με τις άδειες γεωτρήσεων. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των ενημερωτικών ημερίδων που πραγματοποιεί η  Αντιπεριφέρεια σε όλους τους δήμους της περιοχής, ενώ είχαν προηγηθεί αντίστοιχες εκδηλώσεις σε Φάρσαλα, Νίκαια και Ελασσόνα.

 Παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένας Καραλαριώτου, οι αγρότες ενημερώθηκαν από τα αρμόδια στελέχη του Τμήματος Υδροοικονομίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος – Χωρικού Σχεδιασμού, αλλά και της Διεύθυνσης   Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  Π.Ε. Λάρισας, για τις διαδικασίες έκδοσης άδειας χρήσης  νερού για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης, σύμφωνα με την τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τις άδειες γεωτρήσεων.

Η κ. Καραλαριώτου στην τοποθέτησή της ανέφερε πως «η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας δίνει προτεραιότητα σε δράσεις που σχετίζονται με την ενημέρωση των αγροτών, δεδομένου ότι η γεωργία και η κτηνοτροφία αποτελούν τομείς στους οποίους στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό η τοπική οικονομία Η συμμετοχή των αγροτών στις ενημερωτικές εκδηλώσεις απεικονίζει ξεκάθαρα το ενδιαφέρον που υπάρχει στο κρίσιμο για την πρωτογενή παραγωγή θέμα των αδειών γεωτρήσεων» και εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη μεγάλη ανταπόκριση των αγροτών στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται.

Ανέφερε επίσης  ότι στις 16 Ιουνίου λήγει η  προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών – κατόπιν και της παράτασης που δόθηκε, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Λάρισας είναι έτοιμες να βοηθήσουν και να συνδράμουν με κάθε τρόπο στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων αγροτών με την πλήρη ενημέρωσή τους.

Ο προϊστάμενος του Τμήματος Υδροοικονομίας της Περιφέρειας κ. Ιωάννης Μπαλαμώτης, αναφέρθηκε διεξοδικά στη  νέα ΚΥΑ αλλά και στα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την ανανέωση των αδειών χρήσης νερού και υποβάλλονται στο Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Ακολούθησε συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας οι αγρότες πήραν απαντήσεις στις όποιες απορίες και τους προβληματισμούς τους σχετικά με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ