Αστ. Ροντούλης: Παράνομο τέλος εισπράττει η ΔΕΗ

Για παράνομη είσπραξη από τη ΔΕΗ τέλους για υπηρεσία Κοινής Ωφέλειας που δεν δικαιούται κάνει λόγο σε ερώτησή του προς τον υπουργό Περβάλλοντος ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Αστ. Ροντούλης, ζητώντας εξηγήσεις για αυτή την ενέργεια.

Στην ερώτησή του ο Λαρισαίος βουλευτής αναφέρει τα εξής:

«Με βάση το άρθρο 29, παρ.2, του Ν. 2773/1999 ορίζεται ότι: «Κατά την έγκριση των τιμολογίων της ΔΕΗ πέραν ενός εύλογου κέρδους, λαμβάνονται υπόψη ιδίως: στ) Οι δαπάνες για την συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται για την παροχή υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και οι οποίες θα κατανέμονται στο σύνολο της κατανάλωσης συμπεριλαμβανομένων και των αυτοπαραγωγών».

Όμως , με βάση το άρθρο 195 του Ν. 4001 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α΄179/22-8-2011, καταργείται το προαναφερθέν άρθρο, βάσει του οποίου η ΔΕΗ εισέπραττε μέσω των λογαριασμών ένα ποσό για Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας.

Παρά ταύτα, η ΔΕΗ συνεχίζει να εισπράττει τέλος Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας επικαλούμενη το άρθρο 29 του Ν. 2773/1999.

Τούτων δοθέντων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Ποιος έχει την ευθύνη επιβολής του συγκεκριμένου τέλους, τη στιγμή που εμφανίζεται καταργηθέν; Θα σταματήσει και πότε η επιβολή του;

2. Σε τι ύψος ανέρχεται το ποσό που έχει συλλεγεί από 22/8/2011, ημερομηνία κατάργησης του συγκεκριμένου τέλους;  Εξετάζεται η περίπτωση επιστροφής του στους καταναλωτές;»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ