Ενεργοί Πολίτες Λάρισας: Μοίρασαν 3,5 τόνους πατάτας σε ιδρύματα

Με την παράδοση των τελευταίων 210 κιλών πατάτας στο Κέντρο Θεραπείας Χρόνιων Παθήσεων «Ο Αριστεύς» ολοκληρώθηκε η δωρεάν διανομή 3,5 χιλιάδων κιλών πατάτας Νευροκοπίου και Αμύνταιου από τους Ενεργούς Πολίτες της Λάρισας σε Ιδρύματα και φορείς της πόλης.

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας ζήτησαν αντί οποιουδήποτε άλλου ανταλλάγματος για την προσφορά τους στην εξασφάλιση και διαχείριση των χιλιάδων παραγγελιών καθώς και στην φορτοεκφόρτωση των 100 τόνων πατάτας στο χώρο διάθεσης, στη Νεάπολη, να χαρίσουν οι παραγωγοί 3,5 τόνους επιπλέον για τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες τους.

Έτσι, διατέθηκαν όλες οι ποσότητες στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου και του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου, στα συσσίτια των Αγίων 40 Μαρτύρων, στο Γηροκομείο της Μητρόπολης στο Αρμένιο, στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας, στον παιδικό σταθμό απόρων παιδιών «Τα χελιδονάκια», στο ΚΕΘΕΑ «Έξοδος», στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή καθώς και στο Κέντρο Θεραπείας Χρόνιων Παθήσεων «Ο Αριστεύς».

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας δηλώνουν πως το ίδιο θα επιδιώξουν και στις επόμενες διαθέσεις προϊόντων απευθείας στους καταναλωτές, ζητώντας από τους παραγωγούς να δείξουν το ανθρώπινο πρόσωπό τους και μοιράζοντας αυτοί με τη σειρά τους προϊόντα πρώτης ανάγκης στους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες τους.

Οι ΕΝ.Π.Ο.Λ. το μόνο που εισπράττουν ως αντάλλαγμα για τις δράσεις τους είναι …ικανοποίηση από το γεγονός πως οι πολίτες μπορούν να λειτουργούν εκεί που οι μηχανισμοί απουσιάζουν, πως στη χώρα μας εξακολουθούν να υπάρχουν αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης και πως μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια παρακάμπτοντας κάθε λογής μεσάζοντες των προϊόντων και …της ζωής μας.

Πηγή: energw.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ