Ενεργοί Πολίτες Λάρισας: Θα διαθέτουν αλεύρι και ρύζι

Οι Ενεργοί Πολίτες μετά από πολυήμερη έρευνα επέλεξαν να διατεθούν στη Λάρισα δύο διαφορετικά προϊόντα: ρύζι δύο τύπων (που επιλέξατε εσείς μετά από σχετική ψηφοφορία) από δύο παραγωγούς της πιο φημισμένης περιοχής παραγωγής ρυζιού, τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, και αλεύρι «χωριάτικο Δομοκού» της ΕΑΣ Λαμίας. 

Πιο συγκεκριμένα: 
Α) Το ρύζι τύπου Καρολίνα είναι χοντρόκοκκο, αρωματικό κατάλληλο για πρώτα πιάτα, γαρνιτούρες, γεμιστά και για πολλές άλλες χρήσεις.

Διατίθεται από τους παραγωγούς σε συσκευασία των 10 κιλών στην τιμή των 10,00 € ευρώ (1,00 € ευρώ το κιλό).

Το ρύζι τύπου Μπόνετ είναι κατάλληλο για πιλάφι. Κατά την επεξεργασία του διατηρεί τον φλοιό του και – άρα – ένα μεγάλο μέρος των συστατικών του. Διατίθεται επίσης σε συσκευασία των 10 κιλών στην τιμή των 8,00 € ευρώ (0,80 € ευρώ το κιλό).

Οι παραγωγοί που θα το διαθέσουν είναι μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Χαλάστρα Α΄», o οποίος διαθέτει πιστοποιητικά ISO και HACCP καθώς και πιστοποιητικό ολοκληρωμένης διαχείρισης αγροτικών προϊόντων.

Το ρύζι διατίθεται στο ένα τρίτο της τιμής λιανικής πώλησης αντίστοιχου προϊόντος ίδιας ποιότητας και προέλευσης. 

Β) Το αλεύρι «Χωριάτικο Δομοκού» προέρχεται από άλεση σκληρού σταριού που συλλέγεται αποκλειστικά από παραγωγούς της περιοχής Δομοκού και είναι 100% Ελληνικό προϊόν. Είναι ιδανικό για την παρασκευή ψωμιού, φύλλων πίτας, τραχανά, ζυμαρικών κ.α. Συσκευάζεται σε χάρτινους σάκους των 10 κιλών με διάρκεια ζωής τουλάχιστον 3 μήνες μετά τη διάθεσή του.

Το σιτάρι παράγεται σύμφωνα με τα πρότυπα ολοκληρωμένης διαχείρισης AGRO όπου εφαρμόζεται επίσης σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης.

Διατίθεται στην τιμή των 5,50 € ευρώ η 10 κιλη συσκευασία (0,55 € ευρώ το κιλό).

Το αλεύρι διατίθεται επίσης στο μισό τουλάχιστον της τιμής λιανικής πώλησης αντίστοιχου προϊόντος ίδιας ποιότητας και προέλευσης.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com