Ροντούλης κατά Βορίδη για τα ταξί

Επίθεση, με υπαινιγμούς για τη μετακίνησή του στη ΝΔ, εξαπέλυσε εναντίον του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκη Βορίδη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης, με αφορμή τη συζήτηση, με την διαδικασία του επείγοντος, του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών ταξί.

«Υπάρχουν υπουργοί που πρέπει να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, αλλά η Βουλή πρέπει να κάνει τη καθαρή δουλειά», ανέφερε ο κ. Ροντούλης, ο οποίος δεν κατονόμασε πρόσωπα, ενώ πρότεινε να αποσυρθούν όλοι οι βουλευτές για να μην ψηφιστούν, όπως είπε, «τα νομοσχέδια με φωτογραφικές διατάξεις».

Έντονη ήταν η αντίδραση τόσο της προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Βάσως Παπανδρέου, που χαρακτήρισε «απαράδεκτα» τα υπονοούμενα του κ. Ροντούλη και του ζήτησε να ανακαλέσει.

«Είναι απαράδεκτο αυτό που είπατε. Πρέπει να ανακαλέσετε. Δεν μπορεί να κατηγορείτε την κυβέρνηση και να μιλάτε για υπουργούς που κάνουν βρώμικη δουλειά και εμείς κάνουμε τη καθαρή δουλειά. Να μην βρίζετε. Δημοκρατικό είναι να μιλάτε με επιχειρήματα και να μην βρίζετε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο ο κ. Ροντούλης όταν κλήθηκε από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να κατονομάσει ποιους εννοεί, απάντησε δηκτικά, «φωτογραφίζοντας» τον κ. Βορίδη: «Είναι αυτοί που όταν ήταν σε άλλο κομματικό σχηματισμό, καυτηρίαζαν αυτές τις τακτικές και τώρα, υπό το πρόσχημα νεοφιλελεύθερων προταγμάτων, αποδέχονται τέτοιου είδους πρακτικές».

Εξίσου δηκτική ήταν και η αντίδραση του υπουργού Μεταφορών, ο οποίος, αφού υπεραμύνθηκε της διαδικασίας, τονίζοντας ότι το 90% του νομοσχεδίου αφορά μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας και πρέπει να ψηφιστούν μέχρι τέλη Μαρτίου, κατέληξε λέγοντας: «Τα άλλα, με τις βρώμικες δουλειές, τα αντιπαρέρχομαι μάλλον ως ασήμαντα».

Την στήριξη του στον υπουργό Υποδομών εξέφρασε ο εισηγητής της ΝΔ Μιχάλης Παπαδόπουλος, κάνοντας λόγο για «προεκλογικά παιχνίδια» και επιτέθηκε όχι μόνο στον κ. Ροντούλη αλλά και στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Πάνο Μπεγλίτη, Κώστα Γείτονα και Γιάννη Διαμαντίδη, που είχαν αντιδράσει στη διαδικασία του επείγοντος και είχαν υποστηρίξει ότι νομοσχέδιο περιέχει «ρουσφετολογικές ρυθμίσεις».

Η επίσπευση της συζήτησης του νομοσχεδίου, που θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή σε δεύτερη ανάγνωση και θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις και των ειδικών αγορητών της αντιπολίτευσης. Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ Απόστολος Νάνος και του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, έκαναν λόγο για «φωτογραφικές διατάξεις» και διαδικασίες που υποβαθμίζουν το ρόλο του κοινοβουλίου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com