Εκπαιδευτές 2ου ΙΕΚ: 4 χρόνια είναι αρκετά. Πληρωμή τώρα

Οι εκπαιδευτές και οι εκπαιδεύτριες του 2ου ΙΕΚ Λάρισας, πραγματοποίησαν  κατάληψη στο χώρο του ΙΕΚ ζητώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους από την τριετία 2008 – 2010. Σε ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν τα εξής:

«Είμαστε 500 εκπαιδευτικοί περίπου διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι εργαστήκαμε από 1 ως και 6 εξάμηνα ο καθένας κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα στο ΙΕΚ και το οφειλόμενο ποσό ξεπερνάει συνολικά τις 600.000 €.

Η δέσμευση του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης, κ. Μπάκα, κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας μας στο γραφείο της γενικής γραμματέα της Περιφέρειας, κ. Πόπης Γερακούδη για εφάπαξ εξόφληση των δεδουλευμένων μας εντός 20ημέρου, αρχής γενομένης από τις 6 Μαρτίου, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και εξακολουθούμε να είμαστε απλήρωτοι 4 χρόνια μετά. Καμία εξήγηση ή δικαιολογία δεν είναι για μας πια αρκετή.

Αποφασίζουμε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας το επόμενο διάστημα. Καλούμε τους νέους υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών καθώς και κάθε υπεύθυνο να αναλάβει τις ευθύνες του για το πρόβλημά μας. Καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και την τοπική κοινωνία να σταθεί στο πλευρό μας με συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ