Σε χορωδιακό φεστιβάλ ο Μουσικός Σύλλογος Λάρισας

Το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 η Ανδρική Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της κ. Χρήστου Κτιστάκη θα μεταβεί στο Βόλο, προκειμένου να συμμετάσχει στο 19ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Βόλου.

Το φεστιβάλ που διοργανώνει η Βολιώτικη Χορωδία πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 31 Μαρτίου και 1η Απριλίου και τελεί υπό την αιγίδα του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και με τη συμπαράσταση της τοπικής Μητροπόλεως.

Στον καταξιωμένο αυτό θεσμό θα λάβουν μέρος τέσσερα επίλεκτα χορωδιακά συγκροτήματα, με ρεπερτόριο αξιώσεων που θα περιλαμβάνει έργα μεγάλων μουσουργών, καθώς και συνθέσεις νεότερων δημιουργών της παγκόσμιας μουσικής ανθολογίας. Είναι ακόμη και οι εκκλησιαστικοί ύμνοι, σε διάφορες μεταγραφές και εναρμονίσεις-όλα με αναφορά στο χριστιανικό μήνυμα της Ανάστασης, της Ειρήνης και της Αγάπης.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον Ι.Ν Αναλήψεως του Σωτήρος Βόλου. Το Σάββατο 31η Μαρτίου και ώρα  7.30 μ.μ θα εμφανιστούν εκτός της χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας, η Μικτή Χορωδία «ΑΡΙΩΝ» Καρδίτσας, η νεανική Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Βόλου και η διοργανώτρια Μικτή Βολιώτικη Χορωδία.

Το Χορωδιακό Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Βόλου που κάθε φορά το τιμούν με την αθρόα προσέλευσή τους οι Βολιώτες, θεμελιώθηκε το 1988 από τη Βολιώτικη Χορωδία, το ιστορικό αυτό σωματείο που έχει πάνω από εβδομήντα χρόνια καλλιτεχνικής και πολιτιστικής προσφοράς στη πόλη του Βόλου. Καθοριστική υπήρξε εξ αρχής η συμπαράσταση του τότε Μητροπολίτου Δημητριάδος και μετέπειτα Αρχιεπισκόπου Αθηνών μακαριστού κ. Χριστοδούλου.  Από το 1998 ο νέος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος στηρίζει με θέρμη το θεσμό και τις προσπάθειες της χορωδίας αυτής.

Στις έως τώρα φεστιβαλικές διοργανώσεις πήραν μέρος δεκάδες χορωδίες, όπως και σπουδαίες προσωπικότητες της μουσικής μας ζωής και ερμηνεύτηκαν εκατοντάδες υπέροχες μελωδίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ