¨Εικαστικό Φεστιβάλ¨ από το Μουσικό Σχολείο Λάρισας

Το Μουσικό Σχολείο Λάρισας μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε η 1η ομαδική έκθεση τέχνης συναδέλφων εικαστικών (ΠΕ08), την οποία οργάνωσε το 2011, ανακοινώνει  και φέτος τη 2η  ομαδική έκθεση διακεκριμένων ντόπιων καλλιτεχνών. Μ’ αυτό τον τρόπο καθιστά φανερή τη σημαντικότητα του θεσμού ενός Εικαστικού Φεστιβάλ, το οποίο θα φέρει το πλατύ κοινό σε επαφή με την τέχνη.

Με τη θέσπιση μιας τέτοιας εκδήλωσης το Μουσικό Σχολείο  δημιουργεί προϋποθέσεις αναβάθμισης της Τέχνης και του Πολιτισμού, σε όλο το εύρος της έκφρασής τους.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί  στο Φουαγιέ του Μουσικού Σχολείου Λάρισας από την Πέμπτη 29 Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου 2012. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες με τα έργα τους έχουν ως στόχο την εξερεύνηση του νέου εικαστικού τοπίου στην Ελλάδα, μέσα από πειραματισμούς και αναζητήσεις νέων τρόπων έκφρασης. Πρόκειται για 23 σύγχρονους καλλιτέχνες οι οποίοι έχουν δείξει μεγάλη δραστηριότητα  και συνεχίζουν να προβληματίζουν με τα μηνύματα που στέλνουν μέσα από τα έργα τους, έχοντας βέβαια  κοινή διάθεση να αναδείξουν την εικαστική αυτή περιοχή προς τα έξω, είτε χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μεθόδους, είτε σύγχρονα μέσα και υλικά, είτε παντρεύοντας και τα δύο με μεγάλο κέφι και μαεστρία.

Οι ίδιοι αποτελούν συστατικό μέρος της εκπαίδευσης, και μεταφορείς της πρακτικής και θεωρητικής γνώσης της καλλιτεχνικής δημιουργίας μέσα στις αίθουσες.

Η έκθεση αυτή, αποτελεί ένα ειδικό αφιέρωμα του Μουσικού Σχολείου σε αυτές τις ξεχωριστές προσωπικότητες, που έχουν ένα επιπλέον ταλέντο: να μετατρέπουν το καλλιτεχνικό τους όραμα σε παιδαγωγική πράξη.

Οι καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος στην έκθεση είναι οι ακόλουθοι:

Αναγνωστόπουλος Σωτήριος

Βαμπούλα Φωτεινή

Γιαλαμά Αναστασία

Ζαπίτη Σοφία

Κακάβα Στυλιανή

Καραγγέλη Ευαγγελία

Κρανιώτου Λιάνα

Λάνταβου Ευτυχία

Λάσκαρης Αστέριος

Λάσκαρης Χρίστος

Μακρόπουλος Ρήγας

Μπάτσικας Βασίλειος

Ντάκος Ιωάννης

Ξυντάρας Θεόδωρος

Παπατζέλου Αθανασία

Πετρίκης Σωτήριος

Ρόπλου Άννα

Σεϊτάνη Ζωή

Σδούκου Ιφιγένεια

Τσάτσαβου Άννα

Τσιάτσιου Θεοδώρα

Τσιόγκα Βιβή

Φαλιάγκας Θανάσης

Την έκθεση υποστηρίζει η κριτικός τέχνης Μάγδα Κουμπαρέλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ