ΕΛΜΕ: Να μην καταργηθεί το ΚΕΔΔΥ Λάρισας

Το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ  Λάρισας με ανακοίνωσή του διαμαρτύρεται για την κατάσταση που διαμορφώνεται σχετικά με τη φημολογούμενη κατάργηση του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Λάρισας και την μεταστέγασή του. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι μετά και τις κινητοποιήσεις της ΕΛΜΕ Λάρισας για το θέμα αυτό στην αρχή τις χρονιάς, επανέρχεται το υπουργείο Παιδείας στο προσχέδιο νόμου που κυκλοφόρησε (Σεπτέμβριος του 2011) για την «οργάνωση των Περιφερειακών Υπηρεσιών Διοίκησης της  εκπαίδευσης: Πρώτα ο μαθητής – Νέα Διοίκηση  για  Νέο Σχολείο». Στο σημείο που αναφέρεται το άρθρο 22 με τίτλο: Καταργούμενες υπηρεσιακές μονάδες. Η δημιουργία των Κέντρων Αξιολόγησης των μαθητών με δυσκολίες ή αναπηρίες – ΚΕ.Δ.Δ.Υ. ήταν πρωτοποριακή για την στήριξη των μαθητών, αντί να αναβαθμιστούν όμως, μέσα στην γενικότερη πολιτική των περικοπών και της ανατροπής των κοινωνικών αγαθών όπως αυτό της Παιδείας,  καταργούνται χωρίς δεύτερη σκέψη για την συνεισφορά τους στην εκπαιδευτική διαδικασία και την στήριξη των ευπαθών ομάδων, για μία καλύτερη πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Σύμφωνα με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ το ΚΕ.Δ.Δ.Υ Λάρισας είναι από τα μεγαλύτερα και πιο οργανωμένα με όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτικών – παιδοψυχίατρου, φυσιοθεραπευτή, λογοπεδικού, ψυχολόγου ,κοινωνικών λειτουργών.

«Ζητάμε από, το υπουργείο Παιδείας, την Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας Δ/θμιας Εκπ/σης Θεσσαλίας και τους  παράγοντες της τοπικής Αυτοδιοίκησης, να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αίτημα των συναδέλφων για αναβάθμιση της αντισταθμιστικής Εκπ/σης και να στηρίξουν  τις προσπάθειες της ΕΛΜΕ Λάρισας προς αυτήν την κατεύθυνση», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ