Κ. Αγοραστός: Κανένα στρατόπεδο μεταναστών στη Θεσσαλία

Την άρνησή του στην κυβνερνητική πρόταση για τη δημιουργία τριών κέντρων συγκέντρωσης παράνομων μεταναστών στη Θεσσαλία επανέλαβε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός επισημαίνοντας με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά και με την οριζόντια κατανομή τους σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα.

Παράλληλα υποστήριξε ότι στη Θεσσαλία δεν υπάρχουν αφενός ελεύθερα στρατόπεδα που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν μετανάστες και αφετέρου η κοινή γνώμη της περιοχής είναι αντίθετη σε αυτή την πρόταση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Αγοραστός για μια ακόμη φορά ξεκαθάρισε ότι με τη συγκέντρωση 35.000 παράνομων μεταναστών στα στρατόπεδα δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα όταν 1,5 εκ. μετανάστες ζουν στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και δρουν ανεξέλεγκτα. Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα σύμφωνα πάντα με τον περιφερειάρχη απαιτείται συγκεκριμένη μεταναστευτική πολιτική, αυστηρή φρούρηση των συνόρων, άμεση προώθηση όλων των παράνομων μεταναστών στις χώρες τους και πάνω από όλα αναθεώρηση της συνθήκης Δουβλίνο 2.

Τέλος ο περιφερειάρχης επεσήμανε ότι για να υπάρξει κοινή στάση όλων των φορέων της Θεσσαλίας, κάλεσε στην αυριανή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου τους βουλευτές, τον πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας και εκπροσώπους φορέων για να συζητήσουν το θέμα και να πάρουν από κοινού απόφαση για τη μη λειτουργία στρατοπέδων στη Θεσσαλία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ