Συνήγορος του Καταναλωτή: Αυξήθηκαν οι καταγγελίες των πολιτών

Την  7η κατά σειρά Έκθεση του παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής, ο συνήγορος του Καταναλωτή Ευάγγελος Ζερβέας. Παραδίδοντας την έκθεση ο κ. Ζερβέας επισήμανε ότι το 2011 εμφανίστηκε μια αύξηση των καταγγελιών της τάξεως του 4% με μια αντίστοιχη αύξηση παραπόνων 36%, ενώ οι 3 στις 4 υποθέσεις επιλύθηκαν υπέρ του καταναλωτή» και πρόσθεσε:«Πρωτοπορία στις καταγγελίες έχουν οι τηλεπικοινωνίες, ακολουθούν οι Τράπεζες και μετά έρχονται οι εταιρείες καταναλωτικών αγαθών.

Επί τη ευκαιρία θα ήθελα να επισημάνω ότι το 2011 τελεσφόρησε η προσπάθεια του Συνηγόρου του Καταναλωτή να τεθεί υπό την εποπτεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου του Καταναλωτή. Ήδη από την 1η Ιανουαρίου λαμβάνουμε διασυνοριακές υποθέσεις. Παράλληλα ο Συνήγορος του Καταναλωτή ενίσχυσε την προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενίσχυση αντίστοιχων θεσμών σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Τέλος, θα ήθελα να σας αναφέρω ότι με δική μας προσπάθεια τα έξοδα της αρχής μειώθηκαν κατά 8%, πέραν εκείνων των εξόδων που αφορούν στους μισθούς. Για το 2012 θα υπάρξει περαιτέρω μείωση των εξόδων, προκειμένου να είμαστε σε θέση να έχουμε περισσότερες αρμοδιότητες με μικρότερο κόστος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ