Στην υγειά σας! Πιείτε μπύρα και ζήστε περισσότερο

Οι επιστήμονες δεν είναι πλέον τόσο σίγουροι ότι η κατανάλωση αλκοόλ έχει αρνητική επίδραση στην υγεία μας. Μετά από παρατηρήσεις μιας πενταετίας, βρέθηκε ότι όσοι απείχαν τελείως από το αλκοόλ είχαν 19% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν σε σύγκριση με τους τακτικούς πότες, σύμφωνα με ερευνητές από το Virginia Tech University. Ως τακτικός πότης ορίζεται αυτός που καταναλώνει ένα ή δύο ποτά, τρεις ή περισσότερες ημέρες την εβδομάδα.

Όσοι ποτέ δεν είχαν αγγίξει μπουκάλι είχαν, επίσης, περίπου 56% (!) περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν στεφανιαία νόσο σε σχέση με τους τακτικούς πότες.

Θα μπορούσε η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ να σώσει τη ζωή σας;

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι το αλκοόλ μπορεί να αυξήσει την καλή χοληστερόλη, να χαμηλώσει την κακή χοληστερόλη, και μπορεί να μειώσει τα προβλήματα του αίματος που οδηγούν σε απόφραξη των αρτηριών. Μπορεί να μειώσει ακόμη και τον κίνδυνο για διαβήτη

Αλλά μην αρχίσετε να χτυπάτε καμιά δωδεκαριά μπίρες κάθε βράδυ.  Η έρευνα του Virginia Tech, έδειξε ότι η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, που ορίζεται ως τουλάχιστον τρία ποτά, τρεις ή περισσότερες ημέρες την εβδομάδα, είναι ακόμη χειρότερη και από την αποχή. (Αν και χωρίς μεγάλη διαφορά.)

Αντ ‘αυτού, καταναλώνετε με μέτρο το αλκοόλ και ψάξτε για υγιεινές επιλογές, όπως μπύρα με λίγες θερμίδες. Αν σας αρέσει περισσότερο το κρασί, προσέχετε την ποιότητα του κρασιού που επιλέγετε να πιείτε.

Πηγή: msnbc.msn.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ