Οι επιχειρήσεις στο λόφο του Φρουρίου πρέπει να μπορούν να αναπτυχθούν νόμιμα

Σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει γύρω από τις άδειες λειτουργίας των καταστημάτων στο λόφο του Φρουρίου, το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Στο λόφο του Φρουρίου, υπάρχει μια διαμορφωμένη κατάσταση. Δεν διαμορφώθηκε τώρα, αλλά τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια και σε κάθε περίπτωση πριν η σημερινή δημοτική αρχή αναλάβει τις τύχες της πόλης.

Η διαμορφωμένη αυτή κατάσταση έχει άλλωστε χαρακτηρίσει τη φυσιογνωμία της περιοχής και εν πολλοίς το χαρακτήρα της, τον οποίο άλλωστε αποδέχονται εκατοντάδες χιλιάδες Λαρισαίοι, αλλά και τουρίστες που την επισκέπτονται καθημερινά.

Στις επιλογές της λοιπόν, η δημοτική αρχή δεν θα μπορούσε να αγνοεί την διαμορφωμένη υπάρχουσα κατάσταση. Άλλωστε η δημοτική αρχή προσπάθησε με τις ενέργειες της όλα αυτά τα χρόνια, να ανατρέψει αποφάσεις που δεν έλαβαν υπόψιν τους την διαμορφωμένη κατάσταση, όπως η περιβόητη απόφαση «284» του 1998 η οποία επί της ουσίας οδήγησε σ’ ένα μακροχρόνιο αδιέξοδο.

Επιλογή της δημοτικής αρχής λοιπόν ήταν να δώσει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λόφο του Φρουρίου να αναπτυχθούν νόμιμα και για το λόγο αυτό επέφερε την τροποποίηση – μέσω του ΓΠΣ – των χρήσεων γης, ώστε να λυθεί ένα μακροχρόνιο πρόβλημα. Αμέσως εντόπισε το γραφειοκρατικό ζήτημα με την διαφοροποίηση της πολεοδομικής μελέτης και από το 2009 ζήτησε από το υπουργείο την εναρμόνιση της. Δεν μπορεί όμως για ένα διαδικαστικό ζήτημα (αναμένεται η λύση του προβλήματος) να επιτρέψει να οδηγηθούν στην ανεργία εκατοντάδες οικογένειες και να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας μιας περιοχής, που φιλοξενεί επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Φυσικά ο Δήμος Λαρισαίων σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων και θα τις εφαρμόσει. Καλεί όμως όλες τις πλευρές να δείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση μέχρι να λυθούν τα επιμέρους προβλήματα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ