Πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού ύψους 787.688,51 ευρώ στο νομό Λάρισας

Το βασικό Πρόγραμμα  Αγροτικού Εξηλεκτρισμού για το 2012 συνολικής δαπάνης 787.688,51 ευρώ, με την ταυτόχρονη δέσμευση των 237.471,30 ευρώ από τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενέκρινε  η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με  την Τοπική Επιτροπή Αγροτικού Εξηλεκτρισμού (Τ.Ε.Α.Ε.) Λάρισας.

Με το βασικό Πρόγραμμα  Εξηλεκτρισμού δίνεται η δυνατότητα σε 67 παραγωγούς -που πληρούσαν τις προϋποθέσεις- να προχωρήσουν στην ηλεκτροδότηση των μονάδων τους και να βελτιώσουν  τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας τους και ταυτόχρονα να μειώσουν το κόστος παραγωγής, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό στις παρούσες δύσκολες οικονομικές συνθήκες..

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, πιστή στην υπόσχεσή της για τον εξηλεκτρισμό των αγροτικών και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, προχώρησε στην έγκριση του Προγράμματος Αγροτικού Εξηλεκτρισμού έτους 2012  που συντάχθηκε από την Τοπική Επιτροπή Αγροτικού Εξηλεκτρισμού (Τ.Ε.Α.Ε.) Λάρισας, για αιτήσεις που υποβλήθηκαν στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Λάρισας μέχρι 11-11-2011, εξασφαλίζοντας έγκαιρα τις απαιτούμενες πιστώσεις.

Μέσω του βασικού Προγράμματος  θα ηλεκτροδοτηθούν 31 αρδευτικές εγκαταστάσεις και 36 κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις (2 βουστάσια και 34 ποιμνιοστάσια).

Κατά τη συνάντηση  που είχε η κ. Καραλαριώτου με  την Τοπική Επιτροπή Αγροτικού Εξηλεκτρισμού (Τ.Ε.Α.Ε.) Λάρισας τόνισε ότι «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνει ιδιαίτερα βαρύτητα στον αγροτικό τομέα και κατ΄επέκταση στο ζήτημα  του αγροτικού εξηλεκτρισμού. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο  τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του νομού,  ιδιαίτερα στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία».

Παράλληλα, η αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τη ΔΕΗ διότι ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Περιφέρειας, ολοκληρώνοντας  μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τον έλεγχο των φακέλων, ενώ  ταυτόχρονα ζήτησε να επισπευστούν από την πλευρά της τα απαιτούμενα έργα  ώστε να εξασφαλισθεί έγκαιρα η ηλεκτροδότηση των μονάδων, πριν από την έναρξη της αρδευτικής περιόδου».

Ταυτόχρονα, κατά τη συνάντηση εγκρίθηκε και το Α΄ Συμπληρωματικό Πρόγραμμα Εξηλεκτρισμού του έτους 2012, στο οποίο εντάχθηκε το σύνολο των αιτήσεων που κατατέθηκαν  (9 κτηνοτροφικές και 6 αρδευτικές).  Οι φάκελοι που πληρούν τις προϋποθέσεις θα αποσταλούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στη ΔΕΗ.

Παρόντες κατά τη συνάντηση ήταν ο Προέδρος της Επιτροπής – Διευθυντής Αγρ. Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Λάρισας κ. Παν. Καλφούντζος και τα μέλη κ. Ιωάν. Μπαλαμώτης, Τμηματάρχης  του Τμ. Υδροοικονομίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού,  κ. Αρ. Γερογιάννης , εκπρόσωπος Καταστήματος ΑΤΕ Λάρισας, κ. Σταυρούλα Κότσαλη, ως εκπρόσωπος της ΔΕΗ Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας, κ. Βάιος Μπόραντας, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Α.Σ. Λάρισας – Τυρνάβου – Αγιάς, κ. Κ. Δοξαριώτης, μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και  κ. Γ. Μπουρογιάννης,  του καταστήματος Πωλήσεων της ΔΕΗ., ενώ εισηγητής στην Επιτροπή ήταν ο γεωπόνος  της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Λάρισας κ. Δημ. Τσιουρής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ