«Φοβού τους ξένους;» από το ΕΠΑΛ Τυρνάβου στη Γιάννουλη

Εκλεισε ο κύκλος των παραστάσεων για το αντιρατσιστικό – αντιπολεμικό θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Φοβού τους ξένους;», που δόθηκαν από το ΕΠΑΛ Τυρνάβου για τα σχολεία της Λάρισας. Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας κατά του ρατσισμού και σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, τον Πολιτιστικό Οργανισμό του δήμου Τυρνάβου και το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου, πραγματοποιήθηκαν 5 παραστάσεις και τις παρακολούθησαν μαθητές των σχολείων της Λάρισας: 12ο Γυμνάσιο, Εσπερινό Γυμνάσιο, 3ο ΕΠΑΛ, 7ο ΕΠΑΛ, 2η ΕΠΑΣ, 6ο Λύκειο, 3ο Λύκειο. Η τελευταία παράσταση δόθηκε για τους μαθητές του Λυκείου Γιάννουλης, στο αμφιθέατρο του σχολείου τους, τη Δευτέρα 2 Απριλίου.

Μια μικρή έκπληξη περίμενε τους μαθητές και τους συντελεστές, αφού μετά την πρόσκληση που απευθύνθηκε στον ηθοποιό Γιάννη Αϊβάζη, (ο οποίος εργάζεται αυτόν τον καιρό στο Μικρό Θέατρο) βρήκε λίγο χρόνο να ξεκλέψει από τις υποχρεώσεις του και παρακολούθησε αυτή, την τελευταία παράσταση.

Στο έργο συμμετείχαν συνολικά 15 μαθητές από το ΕΠΑΛ Τυρνάβου, οι: Ράνια Κουβεντάρη, Τζένη Πεταλά, Έλενα Γκουντελίτσα, Άντα Κιεβάνη, Έλενα Νίτα, Σέβη Καμάκα, Έφη Γκατζούλη, Γιώργος Μαντέλας, Τζούλιο Σανμπαλάρι, Δημήτρης Κομίνης, Χρήστος Πλάκου, Αποστολία Παπαδοπούλου, Βασίλης Μπουζατζής, Θανάσης Κανάκης και Γιώργος Χρυσοβέργης. Υπεύθυνοι καθηγητές ήταν στο σενάριο ο Δημήτρης Σακατζής και στη σκηνοθεσία ο Αργύρης Γιουρούκης.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ