Αστ. Ροντούλης: Να προστατευθεί ο φούρνος της γειτονιάς

«Θα έρχεται ψωμί από την Κίνα, από τα Σκόπια, από τη Βουλγαρία, από τη Ρουμανία σε τεράστιες ποσότητες και ο Έλληνας, δήθεν, υπό το πρόσχημα του ότι θα τρώει φτηνό ψωμί, θα τρώει ψωμί εις βάρος της υγείας του», τόνισε ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Αστέριος Ροντούλης κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή για το θέμα της έψησης προϊόντων κατεψυγμένης ζύμης (bake off).

«Με την προταθείσα, από το Υπουργείο Ανάπτυξης, διάταξη καταργείται κάθε διαχωρισμός στους χώρους παραγωγής και κάθε κανόνας σχετικός με την έψηση προϊόντων bake off. Όμως συγκεκριμένοι κανόνες είναι απαραίτητοι για δύο κυρίως λόγους:

Πρώτον, γιατί πρέπει να προστατεύσουμε την υγεία των ανθρώπων που εργάζονται σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις. Η, προς κατάργηση, απαίτηση κάποιων ελάχιστων τετραγωνικών μέτρων χώρου αποτελεί αναγκαιότητα, διότι οι εργαζόμενοι σε φούρνο δεν είναι μαύροι σε γαλέρες. Δουλεύουν κάτω από συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών και πρέπει να τηρούνται οι απαραίτητες συνθήκες που θα τους επιτρέπουν να φέρουν σε πέρας  τη δύσκολη εργασία τους.

Δεύτερον, και πάρα πολύ σημαντικό, πρέπει να προστατεύσουμε την ασφάλεια του τελικού προϊόντος, του ψωμιού. Είναι ένα πάρα πολύ ευαίσθητο προϊόν. Πρέπει να ψηθεί, να το βγάλουν, να μείνει σε κάποιους χώρους κ.λπ. Αυτά τώρα, όλα καταργούνται. Και το χειρότερο, καταργούνται κατά τρόπο που θα οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο εκατοντάδες αρτοποιεία.

Θα σας πω ποια θα είναι η τελική κατάληξη και πρέπει να το λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη, γιατί εκατόν σαράντα χιλιάδες άνθρωποι εμμέσως ή αμέσως ασχολούνται με τη βιοτεχνική αρτοποιία. Θα υπάρξουν λουκέτα, θα κλείσουν επιχειρήσεις, θα βρεθούν χιλιάδες άνεργοι στο δρόμο. Βεβαίως, θα χτυπηθεί και ο Έλληνας παραγωγός, ο Έλληνας αγρότης, γιατί αυτός παράγει την πρώτη ύλη που παίρνουν στη συνέχεια οι βιοτέχνες αρτοποιοί και κάνουν το ψωμί», κατέληξε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Ροντούλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ