Τα δύο τρίτα των επεμβάσεων για αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας είναι περιττά

Οι γιατροί συχνά λανθασμένα πιστεύουν ότι η χειρουργική επέμβαση είναι ο μόνος τρόπος για τη θεραπεία της σκωληκοειδίτιδας, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί με απλή αντιβίωση…

Σε απλές περιπτώσεις σκωληκοειδίτιδας, όπου το όργανο δεν έχει μολυνθεί ή δεν υπάρχει διάτρηση, τα αντιβιοτικά είναι πράγματι καλύτερα από τη χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο British Medical Journal. Μόνο το 20% των περιπτώσεων σκωληκοειδίτιδας πρέπει να αντιμετωπίζονται χειρουργικά, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Η ομάδα των ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ, στην κεντρική Αγγλία, μελέτησε 900 ασθενείς. Στους μισούς δόθηκαν αντιβιοτικά και οι υπόλοιποι χειρουργήθηκαν. Μετά από ένα χρόνο υπήρχε 63% ποσοστό επιτυχίας μεταξύ εκείνων που έλαβαν θεραπεία με αντιβιοτικά, και οι ερευνητές είπαν επίσης ότι η ομάδα που δεν χειρουργήθηκε είχε 31% λιγότερη έκθεση σε κίνδυνο σε σύγκριση με την ομάδα που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

“Ο ρόλος της αντιβιοτικής θεραπείας στην οξεία σκωληκοειδίτιδα έχει υποτιμηθεί  εξαιτίας της παράδοσης και όχι των αποδείξεων», είπαν οι ερευνητές. «Τα αντιβιοτικά είναι αποτελεσματικά και ασφαλή ως βασική θεραπεία για ασθενείς με απλή οξεία σκωληκοειδίτιδα.”

Πηγή:foxnews.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ