Οι Σκανδιναβικές χώρες είναι οι πιο ευτυχισμένες στη Γη

Η Δανία έχει πάρει την κορυφαία θέση στην 1η έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για την Παγκόσμια Ευτυχία, ακολουθούμενη από τη Φινλανδία, τη Νορβηγία και την Ολλανδία. Η 158 σελίδων έκθεση, δημοσιεύθηκε από το Ινστιτούτο της Γης του Columbia University, στο οποίο ανατέθηκε να «επανεξετάσει την κατάσταση της ευτυχίας στον κόσμο σήμερα, και να εξηγήσει τις διαφοροποιήσεις που υπάρχουν μεταξύ της προσωπικής και εθνικής ευτυχίας.”

Οι βαθμολογίες της έκθεσης βασίστηκαν σε μια μέτρηση η οποία λαμβάνει υπόψη πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της υγείας, της οικογένειας, της δουλειάς των ανθρώπων, της ασφάλειας, καθώς και κοινωνικούς παράγοντες όπως η πολιτική ελευθερία και η κυβερνητική διαφθορά.

Οι προηγούμενες εκθέσεις για την ευτυχία είχαν συνδέσει την προσωπική ικανοποίηση με το εισόδημα, αλλά αυτή η συσχέτιση αμφισβητείται τα τελευταία χρόνια από τους οικονομολόγους, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η ευτυχία ενός έθνους δεν εξαρτάται μόνο από το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν.

“Στους στόχους όσων χαράζουν την πολιτική των κρατών θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται το υψηλό ποσοστό εργασίας και η υψηλή ποιότητά της. Η ισχυρή κοινότητα με υψηλά επίπεδα εμπιστοσύνης και σεβασμού, η βελτιωμένη σωματική και ψυχική υγεία, η υποστήριξη της οικογενειακής ζωής, και η αξιοπρεπή εκπαίδευση για όλους.”

Με βάση την “βαθμολογία αξιολόγησης της ζωής,” που αξιολογείται σε μια κλίμακα από το 0 ως το 10, η έκθεση διαπίστωσε ότι η Δανία, η Νορβηγία, η Φινλανδία και οι Κάτω Χώρες ξεπέρασαν όλα τα άλλα έθνη, με μέσο όρο βαθμολογίας 7,6.

Στο άλλο άκρο βρίσκονται η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Μπενίν, το Τόγκο και η Σιέρα Λεόνε με μέσο όρο το 3,4.

Περισσότερα: The Huffington Post

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ