Έφυγε ο Αλέκος Ζούκας

Έφυγε σήμερα τα ξημερώματα ο συγγραφέας και  εκδότης, Αλέκος Ζούκας.  Το τελευταίο διάστημα, χτυπημένος απ’ τον καρκίνο, νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό  και έδινε την μάχη του. Μια μάχη που την έδωσε, αξιοπρεπής και θαρραλέος, μέχρι το τέλος. Η κηδεία του θα γίνει την Μ. Δευτέρα στο νεκροταφείο της Θέρμης στην Θεσσαλονίκη…

Πολλοί θα τον θυμούνται από τα κείμενα του, άλλοι από τις εκδόσεις του και κάποιοι άλλοι από την βδομαδιάτικη παρουσία του στον “Νικόδημο”. Πάντα χαμογελαστός, με οξύ πνεύμα και βαθιά καλλιέργεια έζησε κυνηγώντας την ουσία και το βάθος της ζωής και όχι την επιφάνεια της. Η εκδοτική εταιρία “Περιφερειακές Εκδόσεις ΕΛΛΑ” του Αλέκου Ζούκα έκανε μόνο ποιοτικές εκδόσεις. Ήταν ο εκδότης των έξι πρώτων τευχών του έντυπου must.

Καταλαβαίνει κανείς ποιος ήταν ο Αλέκος Ζούκας αν διαβάσει κάτι που έγραφε στο τελευταίο βιβλίο του με τίτλο  “ΣΤΗΝ ΧΙΟ με τον Anatol de Meibohm”

Κι αφού γι΄αυτούς τους τόπους κανένα ταξιδιωτικό πρακτορείο δεν διαθέτει πληροφορίες ούτε αναλαμβάνει εκδρομές, έφυγα μόνος προς μιαν απροσδιόριστη κατεύθυνση από αυτές που υπάρχουν χαραγμένες μόνον στην γεωγραφία της ψυχής!!

Πηγή:must magazine

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ