Στα όρια του οικονομικού «κραχ» η ΔΕΥΑ Τυρνάβου

Μια δύσκολη εξίσωση για δυνατούς λύτες καλείται να επιλύσει η διοίκηση της ΔΕΥΑ Τυρνάβου, που βρέθηκε μετά την αύξηση της τιμής του νερού πέρυσι να έχει σωρεύσει ανεξόφλητους λογαριασμούς αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αφού μόνο στον Αμπελώνα οι απλήρωτοι λογαριασμοί είναι της τάξης των 350.000 ευρώ συνολικά. Μάλιστα οι καταναλωτές που έχουν περισσότερους από 2 ανεξόφλητους λογαριασμούς οφείλουν στην επιχείρηση 300.000 ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία της επιχείρησης στον Αμπελώνα το 52% των καταναλωτών δεν έχουν πληρώσει τους 3 τελευταίους λογαριασμούς ενώ τον τελευταίο λογαριασμό που είναι μικρός σε σχέση με τους προηγούμενους τον πλήρωσε μόλις το 65%.

Αυτά τα στοιχεία μαρτυρούν ότι τουλάχιστον στην περιοχή του Αμπελώνα όπου η αύξηση ήταν πολύ μεγάλη σε σχέση με όσα πλήρωναν τα προηγούμενα χρόνια οι χρήστες του δικτύου ύδρευσης της τότε ΔΕΥΑ Αμπελώνα πέρασε το μήνυμα της επιτροπής αγώνα για συγκέντρωση των απλήρωτων λογαριασμών.

 Ταυτόχρονα όμως σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στελεχών της επιχείρησης η άρνηση αυτή των καταναλωτών του Αμπελώνα να πληρώσουν τους λογαριασμούς που άρχισε να βρίσκει μιμητές και σε όλο τον υπόλοιπο δήμο, δημιουργεί τεράστια προβλήματα ρευστότητας στην ίδια την επιχείρηση που, με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται σε οικονομικό «κραχ».

Μάλιστα κάποια στελέχη της επιχείρησης εκφράζουν φόβους ακόμη και για την καταβολή της μισθοδοσίας στους εργαζόμενους ενώ επισημαίνουν ότι πολύ δύσκολα θα μπορεί η επιχείρηση από εδώ και στο εξής να πληρώσει υποχρεώσεις της προς τη ΔΕΗ για τα αντλιοστάσια ή και λειτουργικά έξοδα για τη συντήρηση του δικτύου.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Εν τω μεταξύ και ενώ ανοίχθηκαν οι προσφορές για το μεγάλο έργο της κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης στον Αμπελώνα προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ, κάποιες απορρίψεις ενδιαφερόμενων από την πλευρά της αρμόδιας επιτροπής προκάλεσαν μια βροχή ενστάσεων που είναι βέβαιο ότι θα στείλει πολύ πίσω την ημερομηνία έναρξης των εργασιών κατασκευής του δικτύου.

Μάλιστα μέσα στην επόμενη εβδομάδα το Δ.Σ. της επιχείρησης αναμένεται να συνεδριάσει και να ασχοληθεί με τις ενστάσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ