Χρειάζονται περισσότερες γυναίκες στην επιστήμη των υπολογιστών

Η Jocelyn Goldfein, διευθύντρια τεχνικού σχεδιασμού στο Facebook, τονίζει την επείγουσα ανάγκη για εξειδίκευση των γυναικών σε τεχνικούς τομείς. Λέει ότι δεν μπορεί να βρει αρκετούς μηχανικούς για να καλύψουν τις ανάγκες της δουλειάς της, ένα πρόβλημα που υποστηρίζει ότι θα μπορούσε να διορθωθεί, εάν περισσότερες γυναίκες ακολουθούσαν την επιστήμη των υπολογιστών...

Η Goldfein λέει ότι ως κάποια που ξοδεύει πολύ χρόνο για την πρόσληψη μηχανικών λογισμικού στο Facebook, μπορεί να πει ότι δεν υπάρχουν αρκετοί ειδικευμένοι μηχανικοί σε αυτή τη χώρα – ή μάλλον σε αυτόν τον πλανήτη – για τις ανάγκες της δουλειάς της, και ότι μόνο αν ασχοληθούν οι γυναίκες με το συγκεκριμένο αντικείμενο θα λυθεί το πρόβλημα. “Αν κοιτάξετε το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων, θα δείτε ότι οι γυναίκες λαμβάνουν το 50% των πανεπιστημιακών πτυχίων, αλλά μόνο το 20% ασχολούνται με την επιστήμη των υπολογιστών.”

Η πρότασή της: οι προπτυχιακές φοιτήτριες θα πρέπει από νωρίς να κάνουν μαθήματα σχετικά με την επιστήμη των υπολογιστών. Η Goldfein σημειώνει ότι έχει μιλήσει με πολλές φοιτήτριες, οι οποίες ανακάλυψαν το ενδιαφέρον τους στους υπολογιστές μόνο αφού ήταν πολύ αργά για να αλλάξουν σχολή ή πεδίο. Αν πάτε σε μια αίθουσα υπολογιστών, θα δείτε κυρίως άνδρες.”

Νομίζω ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να παρουσιάζουμε συχνά παραδείγματα επιτυχημένων γυναικών που βρίσκονται στον τομέα της τεχνολογίας, ώστε να εμπνεύσουν την επόμενη γενιά κοριτσιών. Δεν χρειάζεται τα κορίτσια να κοιτάξουν γύρω τους και να δουν 50% γυναίκες, το μόνο που χρειάζεται να δουν είναι αρκετούς  ανθρώπους σαν και τις ίδιες, ώστε να μπορούν να φανταστούν τον εαυτό τους εκεί.

Περισσότερα: huffingtonpost.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ