Οι Τηλεφωνικοί Θάλαμοι στην Ψηφιακή Εποχή

Οι τηλεφωνικοί θάλαμοι όχι μόνο έχουν γίνει σχετικά άχρηστοι, εξαιτίας των κινητών τηλεφώνων, αλλά ως αποτέλεσμα, αρχίζουν να παραμελούνται με ότι αυτό συνεπάγεται. Στη Νέα Υόρκη όμως αποφάσισαν να τους ξαναδώσουν ζωή…

Μια εταιρεία με την επωνυμία City24x7 μετά από συμφωνία με το Δήμαρχο της πόλης, ετοιμάζεται να εγκαταστήσει “SmartScreen” σταθμούς στα σημεία της πόλης όπου υπάρχουν παλιοί τηλεφωνικοί θάλαμοι. Οι οθόνες αφής που θα έχουν, θα εμφανίζουν τοπικές πληροφορίες για τη γειτονιά, όπου βρίσκονται, καθώς και λεπτομέρειες σχετικά με εστιατόρια, καταστήματα, και προειδοποιήσεις για την ασφάλεια. Θα υπάρξει επίσης ένα εικονίδιο που θα επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες για την πόλη της Ν. Υόρκης γενικότερα, αλλά και για να γίνονται καταγγελίες.

Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο από τις οθόνες αφής, αλλά ένα άτομο που θα στέκεται δίπλα τους ή κάπου κοντά σε ένα σταθμό, θα μπορεί να συνδεθεί δωρεάν στο Internet από το smartphone, ή το φορητό υπολογιστή του.

Τα σταθερά τηλέφωνα δεν θα αντικατασταθούν εξ ολοκλήρου και θα μπορεί όποιος θέλει να πραγματοποιήσει  και μια τηλεφωνική κλήση.

Οι υπεύθυνοι της Ν. Υόρκης θα χρησιμοποιήσουν τους πρώτους SmartScreen σταθμούς για να δουν τις αντιδράσεις του κόσμου, και η ανατροφοδότηση αυτή θα καθορίσει τη συνέχειά τους.

Περισσότερα: ABC NEWS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ