Ο ιδιοκτήτης του Facebook, M. Zuckerberg, έδωσε πάνω από $ 1 δις για να αγοράσει την Instagram

Οι 13 εργαζόμενοι της υπηρεσίας ανταλλαγής φωτογραφιών Instagram γιόρταζαν χθες το βράδυ όταν έμαθαν ότι πρόκειται να γίνουν πολυεκατομμυριούχοι μετά την εξαγορά της εταιρείας από το Facebook. Ο Kevin Systrom, ο 26χρονος Διευθύνων Σύμβουλος της Instagram, η οποία ξεκίνησε μόλις πριν από 15 μήνες, θα πάρει περίπου 400 εκατ. δολάρια, ενώ ο συν-ιδρυτής της, Mike Krieger, θα κερδίσει περίπου $100 εκατομμύρια…

Η Instagram επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν φωτογραφίες με την προσθήκη ειδικών εφέ ή αποχρώσεων πριν τη μεταφόρτωση τους σε sites κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο, πολλοί χρήστες έχουν κατηγορήσει την Instagram για «ξεπούλημα» και έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι το Facebook θα χρησιμοποιεί πλέον τα προσωπικά τους δεδομένα, για να τους βομβαρδίζει με διαφημίσεις.

Ο κ. Zuckerburg έχει υποσχεθεί οτι θα χτίσει πάνω στις υπάρχουσες δυνατότητες της Instagram και δεν θα την ενσωματώσει απλά στο Facebook.

Επίσης υποσχέθηκε να διατηρήσει την Instagram ως ανεξάρτητο πρόγραμμα, και έτσι θα είναι σε θέση τα αντίπαλα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Twitter, να την χρησιμοποιούν.

Περισσότερα: Daily Mail

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ