Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλία

Ονόματα υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε 46 περιφέρειες της χώρας, ανάμεσά τους η Λάρισα, η Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, αλλά χωρίς τα ψηφοδέλτια να έχουν «κλείσει», ανακοινώθηκαν στην 15η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, από τον επικεφαλής της Επιτροπής Επιλογής Υποψηφίων, Βασίλη Γερανίδη. Ο κ. Γερανίδης είπε ότι η ανανέωση των ψηφοδελτίων ξεπερνά το 60% και τόνισε ότι είναι μεγάλη η συμμετοχή των γυναικών και των νέων σε ηλικία κάτω των 40 ετών.

Επίσης, ευχαρίστησε ιδιαίτερα όσους εκδήλωσαν την προθυμία τους να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του Κινήματος, οι οποίοι, όμως για διάφορους λόγους δεν συμπεριελήφθησαν σε αυτά.

Σημειώνεται ότι δύο από τους νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο Δημήτρης Ρέππας, υπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και η Ροδούλα Ζήση, αντιπρόεδρος της Βουλής, μετακινούνται στη Β’ Αθήνας, από την Αρκαδία και την Μαγνησία, αντιστοίχως.

Παρά την φημολογία περί του αντιθέτου, στα ψηφοδέλτια που ανακοινώθηκαν, συμμετέχουν ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην περιφέρεια Αττικής και ο υπουργός αναπληρωτής Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης στην Β΄ Αθήνας.

Όπως σημείωναν πηγές της Ιπποκράτους, σχετικά με τις υποψηφιότητες των κκ. Παπακωνσταντίνου και Ραγκούση, ο κ. Βενιζέλος θέλει να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις της παράταξης στη μάχη των εκλογών και θέλει να δώσει σε όλα τα στελέχη, τα οποία έχουν παίξει ενεργό ρόλο τα προηγούμενα χρόνια τη δυνατότητα να κριθούν από τον ελληνικό λαό, ο καθένας με βάση το επίπεδο του ρόλου και της ευθύνης του.

Μεταξύ των νέων υποψηφιοτήτων που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνονται εκείνες του συγγραφέα Θανάση Χειμωνά (Α΄ Αθήνας) της πρώην πρωταθλήτριας τον ακοντισμό Άννας Βερούλη (Β΄ Αθήνας), της ηθοποιού Μαίρης Βιδάλη (Β Αθήνας), του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, Γιάννη Γούναρη, του παλαίμαχου μπασκετκμπολίστα, Κώστα Παταβούκα στα Τρίκαλα.

Επίσης, ανακοινώθηκε η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια της περιφέρειας Αττικής και της Ζακύνθου δύο γνωστών δημοσιογράφων της τηλεόρασης, του Αντώνη Λιάρου (Mega) στην πρώτη και του Διονύση Μποτώνη (ΕΡΤ) στην δεύτερη.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, θα είναι, εκ νέου, υποψήφιος στο Λασίθι.

Τα ονόματα των υποψηφίων που ανακοινώθηκαν στους τρεις από τους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας είναι:

ΛΑΡΙΣΑ

ΕΞΑΡΧΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ ΒΑΣΩ

ΒΑΓΕΝΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΗΝΑ

ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΠΑΠΑΛΙΑΓΚΑΣ ΘΩΜΑΣ

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΑΡΙΑ

ΑΛΕΞΑΚΟΣ ΦΩΤΗΣ

ΠΕΤΣΑ ΑΘΗΝΑ

ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΤΡΙΚΑΛΑ

ΠΑΤΑΒΟΥΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΒΑΛΚΑΦΟΥΚΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ

ΜΑΓΚΟΥΦΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΝΤΙΝΤΗ ΧΡΥΣΑ

ΓΑΤΣΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ